Sporturi

Cristian Tudor Popescu știe cum a câștigat Simona Halep meciul cu Lesia Tsurenko. “A întors jocul pe mâna ei!”

13.02.2019 | 19:57
Cristian Tudor Popescu stie cum a castigat Simona Halep meciul cu Lesia Tsurenko A intors jocul pe mana ei

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre evoluția Simonei Halep din meciul cu Lesia Tsurenko, scor 6-2, 6-3,  din optimile de finală ale turneului de la Doha, iar acesta a explicat cum a reușit sportiva noastră să se impună în fața locului 24 WTA.

După ce s-a impus în meciul cu Lesia Tsurenko, Simona Halep a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA. În sferturile de finală ale turneului de la Doha se va duela cu jucătoarea din Germania, Julia Goerges, locul 16 WTA. Aceasta a trecut cu greu de americanca Alison Riske, scor 6-1, 6-7, 6-4.

Cristian Tudor Popescu, despre cum a câștigat Simona Halep meciul cu Lesia Tsurenko

“Era un meci important. În teren nu era așa simplu pentru că nu a avut o adversară oarecare. După ce a fost condusă cu 3-1 de Tsurenko,  Simona a întors jocul pe mâna ei, a luat inițiativa, a început să atace și a schimbat direcția loviturii, iar asta e foarte important. 

Simona are un semn foarte bun care s-a văzut și la întâlnirea cu Cehia. Are un timp de digerare a greșelii extrem de scurt. Nu lasă urme în psihicul ei o greșeală. Nu același lucru se întâmplă cu Mihaela Buzărnescu care se află la un nivel de încredere jos și acum acuză fiecare minge pe care o greșește. Parcă e cineva vinovat. E un semn rău. Ea lasă de înțeles că altcineva e de vină că ea a trimis în afară cu 30 de centimetri. Își găsește tot felul de justificări ale greșelilor ei. Mihaela Buzărnescu este o jucătoare foarte talentată și poate să fie o adversară dificilă pentru oricine dacă o să își recupereze încrederea. Mihaela mai are o problemă… până la 30 de ani nu a jucat pentru România, nu are meciuri de națională și asta e diferit. 

Nu pot să spun că sunt niște schimbări vizibile, decisive (n.r. întrebat dacă Thierry van Cleemput și-a pus amprenta asupra jocului Simonei Halep). Ea are zestrea care vine de la Cahill. Este Simona de anul trecut, din momentele ei de vârf. Nu pot să spun că am văzut schimbări tehnice“, a spus Cristian Tudor Popescu la emisiunea Fotbal Club de la TV Digi Sport.