Simona Halep

Cristian Tudor Popescu surprinde după victoria Simonei Halep: „Este o prostie”

19.09.2020 | 15:31
Cristian Tudor Popescu surprinde dupa victoria Simonei Halep Este o prostie
ADVERTISEMENT

Cristian Tudor Popescu surprinde după victoria Simonei Halep din sferturile turneului WTA de la Roma. Românca s-a calificat în semifinale, după ce adversara sa Yulia Putintseva a abandonat la scorul de 6-2, 2-0 pentru româncă.

Halep va evolua în semifinale contra câștigătoarei partidei dintre Victoria Azarenka și Gabrine Muguruza. Românca a jucat foarte bine în sferturi și nu a părut să aibă probleme în fața adversarei sale chiar și înainte de abandonul acesteia.

ADVERTISEMENT

Ziaristul Cristian Tudor Popescu, cunoscut pentru analizele sale asupra evoluțiilor Simonei Halep, a comentat reușita româncei și a lăudat performanța acesteia.

Cristian Tudor Popescu surprinde după victoria Simonei Halep. Ce spune despre meciul româncei

Cristian Tudor Popescu nu crede că abandonul adversarei sale scade din meritele Simonei Halep. El îi contrazice pe cei care susțin că victoria numărului 2 din clasamentul ATP ar și-ar pierde din valoare din cauza retragerii adversarei.

ADVERTISEMENT

Prin intermediul unei postări publicate pe pagina personală de Facebook, ziaristul și-a exprimat aprecierea pentru evoluția Simonei Halep din meciul cu Putintseva. Totodată, Cristian Tudor Popescu a lăudat jocul adversarei româncei.

„Tenisul nu e șah

O prostie pe care o aud frecvent, și care n-are treabă cu tenisul, cu sportul, nici cu logica: „Domle, a abandonat aia, n-a câștigat Halep”.

ADVERTISEMENT

Victoria Simonei, 6-2, 2-0, împotriva tenacei și mânacei Yulia Putintseva este la fel de valabilă ca aceea de ieri, împotriva tinerei bombardiere Yastremska, în două seturi intense. Sau la fel ca orice altă victorie a campioanei noastre. Întocmai ca serviciul, forehandul sau backhandul, condiția fizică face parte din arsenalul tenisului.

Poți să câștigi două meciuri luptând peste 5 ore, într-un stil de mare uzură, cum a făcut Putintseva la Roma, frumos, dar corpul ți se defectează în meciul următor. Sau poți să le câștigi în mai puțin de 3 ore, cazul Simonei, și ești tare și în meciul 3.

ADVERTISEMENT

Efortul jucătoarei nu se referă doar la un tur, se calculează pe întreg turneul. Și corpul ei trebuie pregătit pentru întreaga ei activitate de performanță. Am văzut atâtea talente la care arma pregătirii fizice n-a funcționat, stricându-și cariera din accidentare în accidentare…

Nu e nimic nedrept în asta. Tenisul nu e șah. Carevasăzică, bravo Simona! Să fii tare în marea confruntare din semifinală, fie cu Muguruza, fie cu Azarenka!”, a postat ziaristul.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a salutat victoria Ralucăi Olaru, care s-a calificat în finala turneului de dublu, alături de nemțoaica Anna-Lena Friedsam. Cele două le-au învins pe japonezele Aoyama și Shibahara cu 3-6, 6-2, 10-4 și vor juca finala contra perechii câștigătoare din cealaltă semifinală: Hsieh & Strycova – Carter & Stefani.

„Făcând un cuplu foarte bine sudat cu Anna-Lena Friedsam, Raluca Olaru a răzbunat-o pe Simona, câștigând în fața dublului japonez Aoyama-Shibahara, și ajungând în finala de la Roma!”, a mai scris jurnalistul.

Tenisul nu e șah O prostie pe care o aud frecvent, și care n-are treabă cu tenisul, cu sportul, nici cu logica:…

Geplaatst door Cristian Tudor Popescu op Zaterdag 19 september 2020

ADVERTISEMENT