Sporturi

Cristian Tudor Popescu, verdict dur după înfrângerea României în Fed Cup! ”Franța – Simona Halep 3-2. Valoarea vine exclusiv de la ea. Nu avem o a doua rachetă”

21.04.2019 | 23:31
Cristian Tudor Popescu verdict dur dupa infrangerea Romaniei in Fed Cup Franta  Simona Halep 32 Valoarea vine exclusiv de la ea Nu avem o a doua racheta

Cristian Tudor Popescu a oferit un verdict dur după înfrângerea României în Fed Cup, în semifinala cu Franța! Jurnalistul a tras și un semnal de alarmă și a precizat că România stă deocamdată numai în valoarea Simonei Halep.

„Nu prea mai am voce, ce să spun. Nu, nu, nu, meciul acesta, rezultatul acestui meci se scrie așa, Franța – Simona 3-2 și cu asta am spus totul. Acest meci nu a fost pierdut la un game, un break diferență în setul decisiv. A fost pierdut în partidele de simplu în care Buzărnescu și Begu nu au contat. La Simona care a jucat cu o însuflețire și cu o dăruire uriașă acest meci, mă gândeam la sfârșit că ce trebuie să fii simțit Messi în finala din 2014 pierdută în fața Germaniei. Probabil ceva asemenător simte una dintre cele mai mari sportive ale lumii care este în clipa de față Simona Halep.

Avem, o problemă, nu avem o a doua rachetă. M-a dezamăgit Irina, a avut nevoie de un set să înțeleagă cu nu trebuie să se bată în forehanduri, când a înțeles a reușit să ia setul 2, apoi nu a avut luciditate, răbdare. Lipsă de luciditate, ce pot să spun. Simona merită toată dragostea noastră, a dovedit nu numai că este una dintre cele mai bune jucătoare din lume, a dovedit că la 28 de ani este un adevărat lider al tenisului românesc. Simona este căpitanul tenisului românesc. Este foarte matură, are soliditate, echilibru psihic, știe să își gândească tactic meciurile, este mai mult decât o jucătoare cu niște lovituri excepționale. A fost meciul de dublu diferit față de Ostrava, într-adevăr, acolo au fost mai slabe adversarele. Aici, trebuie să o recunoaștem, deși au câștigat la mustață, Garcia și Mladenovic fac un cuplu mai bun decât Halep Niculescu.

Cristian Tudor Popescu, verdict dur după înfrângerea României în Fed Cup! Halep
Halep și Niculescu în timpul jocului de dublu

Cristian Tudor Popescu, verdict dur după înfrângerea României în Fed Cup!

Fiecare dintre cele două este o jucătoare mai valoroasă la dublu decât ale noastre. Singura noastră speranță era ca suma lor să nu dea bine având în vedere neînțelegerile. Au reușit să se sincronizeze suficient ca să depășească echipa noastră. Dacă cele două ar fi jucat împreuna în ultima perioadă în regimul din 2016 meciul acesta s-ar fi terminat mult mai repede, asta e realitatea. Nu vreau să reăroșez nimic lui Florin, e foarte greu, însă cu Mihaela este o problemă. Nu are mentalitate, antrenament, experiență de jocuri în FED Cup.

A făcut 3 meciuri nu a luat niciun set, de ce? Pentru că este evident nu știe să se conecteze la energia tribunei. E paralelă cu ce vine din tribună. Nu a reușit să folosească așa cum Simona s-a încărcat formidabil cu ce i-a oferit galeria, în vreme ce pe Mihaela aproape că a deranjat-o. Așa se explică și greșelile grave din setul 2 de ieri. Și pe viitor avem o problemă. Irina nu mai reușește, a scăzut mult ca joc în ultima vreme și nu avem o jucătoare care să fie cît de cât aproape de Simona. Simona a încetat să mai fie o mare jucătoare, este deja o legendă. Pentru comportamentul ei, tenisul pe care îl oferă, inima extraordinară în joc, Simona va rămâne, legendele nu sunt uitate niciodată. Noi nu avem valoare pentru această semifinală, valoarea aceasta ne-o dă exclusiv Simona”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru Digi Sport.

Cristian Tudor Popescu crede că Bianca Andreescu ar fi reprezentat o soluție pentru echipa de FED Cup a României. „Ar fi fost foarte bună, e o jucătoare cu nerv. Are zvâc, determinare, are și un psihic de învingătoare, e agresivă, dar din câte știu ea nu are de gând să mai părăsească Canada”, a mai spus CTP

  • 2 este locul pe care îl ocupă Simona Halep în clasamentul WTA