Fotbal intern

Cristiano Bergodi a ajuns la 150 de meciuri în Liga 1! Angrenat de 15 ani în fotbalul românesc

24.09.2020 | 17:17
Cristiano Bergodi a ajuns la 150 de meciuri in Liga 1 Angrenat de 15 ani in fotbalul romanesc
Cristiano Bergodi a ajuns la 150 de meciuri în Liga 1! Angrenat de 15 ani în fotbalul românesc
ADVERTISEMENT

Oltenii se pregătesc de cea de-a cincea victorie consecutivă în campionat, fiind favoriți în partida cu FC Argeș, de vineri, ora 21:00. Un merit important în această serie o are și tehnicianul Cristiano Bergodi.

În conferința de presă ce a prefațat meciul cu piteștenii, antrenorul Științei a spus că își va ține conectați elevii, chiar dacă Argeșul lui Ionuț Badea a adunat doar un punct în patru meciuri din actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Etapa trecută, Cristiano Bergodi a ajuns la 150 de meciuri în Liga 1, fiind angrenat de 15 ani în fotbalul românesc.

Cristiano Bergodi a ajuns la 150 de meciuri în Liga 1! Aproape 15 ani de antrenorat în țara noastră

Cristiano Bergodi a fost numit în funcția de antrenor principal al Universității Craiova pe data de 7 mai, atunci când rivalii de la FCSB și CSA Steaua sărbătoresc câștigarea Cupei Campionilor Europeni. O supriză pentru unii, dar ceva predictibil pentru alții, tehnicianul italian a sosit în Bănie, după ce mai fusese dorit de oficialii clubului și în trecut.

ADVERTISEMENT

Până la ultimul meci din stagiunea 2019-2020, Bergodi a avut victorii pe linie și a trecut peste mai multe „blocaje psihologice” ale oltenilor, precum meciurile cu FCSB, dar și duelurile cu Botoșani, din deplasare. Șase victorii și o înfrângere a fost statistica antrenorului Științei în sezonul precedent. Acum, Cristiano Bergodi a strâns patru victorii consecutive în Liga 1, însă a fost scos din Europa League de Lokomotiv Tbilisi.

La ultimul meci, cel cu FC Voluntari, scor 2-1, experimentatul antrenor a bifat meciul cu numărul 150 în Liga 1, o cifră extraordinară. FC Național București a fost prima formație antrenată de către Bergodi în România, iar debutul se înregistra pe 19 noiembrie 2005, remiză, 1-1, cu Pandurii Târgu Jiu. 19 partide, 7 victorii, 5 egaluri și 7 înfrângeri a reprezentat statistica acestuia pe banca tehnică a „bancarilor”. De fapt, FC Național a reprezentat prima experiență ca principal a lui Bergodi, deoarece acesta mai fusese doar secund pe la echipe ca Lecce, Lazio sau Sassuolo.

ADVERTISEMENT

A urmat CFR Cluj, acolo unde italianul a avut rezultate bune, bifând 15 victorii în 24 de meciuri, dar și 4 egaluri și 5 înfrângeri. De remarcat că ardelenii nu reprezentau o forță în fotbalul românesc. Media de puncte pe meci a fost de 2,04. Primul trofeu și singurul a fost cucerit pe banca Rapidului. Pe 25 iulie 2007, a zecea ediție a Supercupei a pus în scenă un joc între „giuleșteni” și Dinamo. La capătul celor 120 de minute, cele două echipe se aflau la egalitate, însă trupa lui Bergodi s-a impus la penalty-uri.

Cele mai multe partide le are pe banca tehnică a celor de la Modena. A antrenat și în Seria A

Chiar dacă și-a legat aproape întreaga carieră de România, trecând pe la mai multe formații, Cristiano Bergodi a mai avut experiențe și în țara natală, iar cele mai multe meciuri le-a adunat la Modena, 76 de jocuri oficiale.

ADVERTISEMENT

De altfel, tehnicianul Universității Craiova a avut oportunitate de a antrena și în prima ligă a Italiei, Seria A, una dintre cele mai puternice de pe glob. Mai precis, Bergodi a fost pe banca Pescarei, în 14 meciuri. A reușit victorii cu echipe ca Fiorentina, Catania sau Genoa, în sezonul 2012-2013.

  • 286 de meciuri, 107 de victorii, 83 de egaluri și 96 de înfrângeri este statistica all-time a lui Bergodi
  • 10 victorii în 12 meciuri are italianul pe banca oltenilor

În ceea ce privește experiența în cupele europene, ca antrenor, Cristiano Bergodi are 7 meciuri în calificările UEFA Europa League. Are 6 victorii pe banca FCSB-ului și o înfrângere pe banca Craiovei, cea cu Lokomotiv Tbilisi. I-a condus pe bucureșteni și într-un joc din grupe, pe 17 septembrie 2009, 0-0, cu Sheriff Tiraspol. În acel duel, Bergodi l-a înfruntat pe Gigi Becali, dându-l afară de vestiar, ceea ce a adus la ruptura dintre patron și antrenor.  Poli Iași, Brescia, ASA Târgu Mureș și FC Voluntari sunt celelalte echipe pregătite de italian.

Cristiano Bergodi va conduce pentru a 13-a oară pe „alb-albaștrii” în jocul cu FC Argeș, de vineri, ora 21:00: „Trebuie să nu lăsăm garda jos, să fim concentraţi, pentru că va fi un meci greu, chiar dacă Argeşul nu trece printr-o perioadă bună, e normal să aibă o perioadă de adaptare cu Liga I. nu trebuie să subestimăm pe nimeni, trebuie să jucăm cel puţin la fel de bine ca până acum. Sper ca băieţii să fie motivaţi, să nu fie relaxaţi, să fie responsabili, conştienţi că este un meci greu, trebuie să jucăm ceea ce ştim. Eu fac tactica gândindu-mă la echipa mea, nu la echipa adversă. Nu m-am gândit că o să avem victorii pe linie, luam fiecare meci în parte”


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – U Craiova: 2,55 este cota pentru „1X șansă dublă“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT