Fotbal international

Cristiano Bergodi a vorbit pentru presa din Italia despre CFR Cluj – Lazio: “Cluj e Juventus al României!”

17.09.2019 | 22:35
Cristiano Bergodi a vorbit pentru presa din Italia despre CFR Cluj  Lazio Cluj e Juventus al Romaniei

Antrenorul lui FC Voluntari este nimeni altul decât fostul fundaş, ani de zile, al celor de la Lazio, echipa care va sosi joi la Cluj pentru meciul din grupa E a a Europa League, contra CFR-ului lui Dan Petrescu. Cristiano Bergodi a vorbit în exclusivitate la microfonul Cittaceleste, cel mai important site al echipei romane, care are şi post de radio, despre CFR Cluj şi a făcut-o în cuvinte foarte frumoase.

Cristiano Bergodi a vorbit despre CFR Cluj – Lazio în Italia

“CFR Cluj este Juventus al României , Este o echipă foarte compactă şi determinată. Face legea în România. Are diverşi jucători cu experienţă şi cu calitate, în special în atac şi Lazio trebuie sub nici o formă să îşi subaprecieze adversarul. E clar că şi la Cluj Lazio e privită ca o echipă puternică şi dă ceva emoţii, dar echipa e foarte motivată, pentru că nu are nimic de pierdut. Au respect pentru Lazio, dar asta nu înseamnă că se vor preda.

Omrani este un atacant foarte bun, la fel şi Lacina Traore, dacă va juca, pe care îl ştim de pe vremea când Cluj făcea marea surpriză de la Roma şi tot de atunci îl ştim şi pe Culio, dar el este accidentat şi nu va fi pe teren. Dar mai sunt şi alţi jucători foarte buni. Sunt foarte bine antrenaţi de Dan Petrescu, pe care l-am avut ca adversar, când el juca la Foggia şi eu la Lazio.

Cristiano Bergodi CFR Cluj – Lazio. Omrani e un atacant foarte periculos

Dan Petrescu e un antrenor foarte bun

E un antrenor care organizează foarte bine faza defensivă, dar anul acesta a surprins cu un joc ofensiv foarte bun. Meciul cu Lazio deja este foarte aşteptat în oraş şi jucătorii lui Simone Inyaghi trebuie să ştie că îi va aştepta un public civilizat, care respectă adversarii şi care nu are nici o urmă de fanatism, deci, din acest punct de vedere nu vor fi nici un fel de probleme.

Cristiano Bergodi CFR Cluj – Lazio. Dan Petrescu este un antrenor foarte apreciat de italian, care l-a avut adversar ca jucător

O problemă care poate avea multă importanţă poate fi condiţia fizică. La acest capitol Clujul cam aleargă pe lângă oamenii lui Inzaghi, care în repriza a doua la Ferrara au arătat în meciul pierdut cu SPAL o clară cădere fizică în a doua parte. La acest capitol cred că e superioritate pentru Cluj, care are deja 16-17 meciuri în picioare.

Pericolul este condiţia fizică a lui Lazio

Echipa mea, Voluntari, a pierdut cu 5-0 aici în ultima etapă şi am văzut o echipă care chiar este într-o formă foarte bună şi care a arătat şi o condiţie fizică de excepţie. Dacă Lazio va avea şi la Cluj căderea din meciul cu SPAL atunci trebuie tras serios un semnal de alarmă pentru că lucrurile se pot complica spre foarte rău joi seară, pe stadionul clujenilor.”