Sport

Cristiano Bergodi confirmă Fanatik. De ce nu a mai ajuns la Dinamo: “Căzusem de acord asupra contractului!”

FANATIK a anunțat în exclusivitate că italianul Bergodi e pe lista lui Dinamo, însă cele două părți nu au mai ajuns la o înțelegere în cele din urmă.
16.09.2021 | 19:18
Cristiano Bergodi confirma Fanatik De ce nu a mai ajuns la Dinamo Cazusem de acord asupra contractului
ADVERTISEMENT

Vasile Miriuță și Cristiano Bergodi au fost cap de listă pentru a îl înlocui pe Dario Bonetti, așa cum site-ul nostru a anunțat în premieră.

Dinamo nu a reușit însă să aducă niciun antrenor, așa că postul a fost preluat temporat de antrenorul echipei a doua, Sorin Colceag, care deține licența Pro.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi rupe tăcerea: „Am greșit când am întârziat răspunsul”

Fostul antrenor al Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a recunoscut pentru gsp.ro că a fost foarte aproape să devină noul antrenor al lui Dinamo.

„Poate că am întârziat eu să dau un răspuns clar. La un moment dat căzusem de acord asupra acelui contract. În general, consider un lucru firesc ca un antrenor să evalueze bine toate ofertele pe care le primește”, a spus italianul conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Experimentatul antrenor de 56 de ani care a mai trecut prin România pe la FC Național, CFR Cluj, Rapid București, Poli Iași, FCSB, ASA Târgu Mureș și Voluntari le-a mulțumit celor din conducerea lui Dinamo că l-au luat în calcul.

„Sunt multe aspecte de discutat. Repet, probabil ca am greșit și eu când am întârziat răspunsul. Deocamdată, le mulțumesc mult celor din conducerea clubului, că m-au căutat. M-am simțit onorat pentru încrederea pe care mi-au arătat-o”.

ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat că Vasile Miriuță a fost prima variantă a lui Dinamo

Din informațiile FANATIK, primul antrenor contactat de conducerea lui Dinamo a fost Vasile Miriuță, cel care i-a mai antrenat pe „câini” în perioada 20 septembrie 2017 – 26 februarie 2018.

Momentan, Vasile Miriuță este antrenorul principal al celor de la Baia Mare, aflați în liga a treia, iar de curând a oferit un interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru legat de situația lui CFR Cluj, echipă pe care a antrenat-o de asemenea în trecut.

ADVERTISEMENT

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, l-a dorit pe Vasile Miriuță și după plecarea lui Dusan Uhrin Jr., însă a fost ales în cele din urmă Dario Bonetti.

Cine este Sorin Colceag, antrenorul interimar al lui Dinamo

În mod suprinzător, Dinamo îl va avea pe bancă pe antrenorul echipei a doua, Sorin Colceag, ajutat de secundul Iulian Mihăescu. De altfel, Colceag va fi nevoit să facă și antrenamentele echipei a doua, unde are doar șapte jucători, care se vor antrena de asemenea cu prima echipă.

Sorin Colceag a fost portar și adus la Dinamo de către Mircea Lucescu la doar 17 ani, iar în 1990 a debutat în prima ligă într-o echipă din care făceau parte Florin Prunea, Bogdan Stelea sau Țețe Moraru.

Ca antrenor, Colceag și-a început cariera la Metaloglobus, pe care a pregătit-o doi ani, iar în perioada 2016-2018 a fost pe banca naţionalelor U16 şi U17 ale României. Singura experiență internațională a fost ca antrenor principal la Zimbru Chișinău (august 2018-iunie 2019). A fost numit antrenorul lui Dinamo 2 în aprilie 2021, după plecarea lui Emil Ursu.

ADVERTISEMENT