Sport

Cristiano Bergodi explică de ce Ștefan Radu și-a pierdut locul de titular la Lazio. Tactica lui Maurizio Sarri l-a dat peste cap

Ștefan Radu este omul recordurilor la Lazio, dar a pierdut primul 11 al grupării romane. Legenda romanilor, Cristiano Bergodi știe de ce nu mai joacă apărătorul român.
11.10.2021 | 11:16
Cristiano Bergodi explica de ce Stefan Radu sia pierdut locul de titular la Lazio Tactica lui Maurizio Sarri la dat peste cap
ADVERTISEMENT

Ștefan Radu a fost la un pas de un transfer la campioana Italiei, Inter Milano, în această vară, dar oficialii de pe Olimpico au insistat ca el să continue la gruparea romană.

Instalarea lui Maurizio Sarri pe banca tehnică a adus și un nou sistem de joc defensiv, iar acest lucru l-a scos, temporar, din circuit pe Ștefan Radu.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi: ”Are nevoie de o șansă”

Cristiano Bergodi este alături de Șetfan Radu și el o legendă a clubului Lazio Roma. Tehnicianul revenit în fotbalul românesc, la Sepsi Sfântu Gheorghe, a dezvăluit motivul pentru care fostul internațional nu mai prinde echipa la formația de pe Stadio Olimpico.

”Mie îmi pare foarte rău de Radu Ştefan, sincer. Eu nu ştiam faptul că Sarri joacă bine cu patru fundaşi şi el e obişnuit cu trei. A jucat foarte, foarte bine cu Inzaghi.

ADVERTISEMENT

Nu e uşor să treci din linia de trei în cea cu patru, pentru că e mai mult teren de acoperit pentru fundaşi, nu e uşor. Poate că la următorul meci, unde e suspendat Acerbi, va juca.

Sper din suflet, pentru că are nevoie de o şansă şi Radu acolo, e o legendă acum, a devenit o legendă un român!”, a declarat Bergodi, citat de Look Sport.

ADVERTISEMENT

În ultimul sezon de Serie A, Ștefan Radu a bifat 31 de apariții în tricoul lui Lazio, 30 dintre acestea în postură de titular.

Ștefan Radu, omul cu cele mai multe meciuri în istorie pentru Lazio

Fostul internațional român evoluează la Lazio Roma din 2008, când a fost transferat de la Dinamo. La începutul acestui an, Radu l-a egalat la numărul de meciuri pe Giuseppe Favalli (401) și a încheiat sezonul cu 412 meciuri, nou record în materie de jocuri disputate în tricoul romanilor.

ADVERTISEMENT

Contractul fotbalistului a expirat la finalul lunii iunie și Simone Inzaghi, fostul antrenor a romanilor, instalat între timp la Inter Milano, a cerut insistent conducerii de pe Giuseppe Meazza să-l achiziționeze pe apărătorul de 34 de ani.

În cele din urmă Ștefan Radu a semnat un nou angajament cu Lazio, acolo unde este divinizat de fani și este considerat un veritabil lider al vestiarului.

1,2 milioane de euro pe an este salariul cu care șefii de pe Olimpico l-au convins pe fostul internațional român să continue la Lazio.

ADVERTISEMENT