Sport

Cristiano Bergodi, furios pe arbitraj după CFR Cluj – Sepsi 2-1: „Cum e VAR-ul în România? E roșu, nu galben, nu alb! E roșu, e roșu!”

Cristiano Bergodi, antrenorul lui Sepsi, și-a vărsat nervii la finalul partidei cu CFR Cluj pe arbitrul Istvan Kovacs, dar și pe oficialii din camera VAR.
18.10.2022 | 00:20
Cristiano Bergodi furios pe arbitraj dupa CFR Cluj  Sepsi 21 Cum e VARul in Romania E rosu nu galben nu alb E rosu e rosu
La finalul meciului CFR Cluj - Sepsi, Cristiano Bergodi a răbufnit la adresa arbitrului Istvan Kovacs și a celor din camera VAR. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

CFR Cluj s-a impus greu cu 2-1 în meciul cu Sepsi din etapa 14 a SuperLigii, dar rezultatul meciului a fost influențat de arbitrul Istvan Kovacs. Centralul din Carei a greșit grav în prima repriză, la scorul de 0-1, când nu l-a eliminat pe Cephas Malele pentru o lovire intenționată a lui Andres Dumitrescu.

Cristiano Bergodi, foc și pară pe arbitraj după CFR Cluj – Sepsi 2-1: „E incredibil cum nu s-a dat roșu acolo”

Eroarea lui Istvan Kovacs, un arbitru aflat într-o formă execrabilă în ultima vreme, a cântărit destul de mult în stabilirea rezultatului final, deoarece s-a petrecut în minutul 29, când scorul era de 1-0 în favoarea lui Sepsi.

ADVERTISEMENT

În acel moment, la o fază derulată în apropierea careului oaspeților, Malele l-a lovit puternic și intenționat în figură pe Dumitrescu, însă Istvan Kovacs a indicat inițial doar fault. Abia după ce a observat că jucătorul covăsnean era plin de sânge, i-a acordat cartonaș galben lui Malele, nu roșu așa cum se impunea.

Este motivul pentru care antrenorul Cristiano Bergodi a luat foc după meci, mai ales că centralul partidei nu a fost atenționat nici din camera VAR de către Florin Andrei și Alexandru Vodă. Aceștia aveau datoria să-i atragă atenția lui Istvan Kovacs că a greșit și că trebuie să revină asupra deciziei.

ADVERTISEMENT

„Sunt dezamăgit, dar nu pot să le reproșez nimic băieților, au făcut un joc foarte bun. Un episod care s-a întâmplat în prima repriză, când am luat gol în inferioritate numerică. Nu înțeleg cum de nu s-a dat roșu acolo, e incredibil! Nu înțeleg cum VAR-ul nu cheamă arbitrul acolo, chiar dacă e un arbitru mare precum Kovacs”, a spus Cristiano Bergodi la flash-interviul de la finalul meciului CFR Cluj – Sepsi.

Cristiano Bergodi: „Dacă nu vorbești, te iau ca pe un fraier în România”

Tehnicianul italian al lui Sepsi nu și-a mai putut stăpâni nervii la finalul meciului, considerând că echipa sa este nedreptățită din nou, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva etape, în deplasare cu FC U Craiova. Acuzele sale s-au îndreptat mai mult spre cei din camera VAR, care nu au avut curajul să-i atragă atenția lui Istvan Kovacs că a greșit.

ADVERTISEMENT

Jucătorul are arcada spartă. E roșu! Dacă nu vorbești niciodată și ești liniștit, te iau ca pe un fraier în România. Mă deranjează. Am luat golul de 1-1 când un jucător primea îngrijiri în afara terenului. Nu înțeleg de ce arbitrii nu sunt chemați la VAR.

Am făcut un joc foarte bun și un episod ne-a condamnat. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, experimentate, s-a văzut și în Conference League. Dar un moment a decis acest meci, nu vreau să spun că a fost viciere de rezultat.

ADVERTISEMENT

Nu înțeleg cum e VAR-ul în România. Nu poți să faci așa pentru a proteja mingea. Dacă îl lovești, e roșu, nu galben, nu alb. E roșu, e roșu!”, a încheiat Cristiano Bergodi.

Și conducerea lui Sepsi condamnă prestația lui Istvan Kovacs: „A fost un arbitraj ori fricos, ori șmecheresc”

Și conducerea lui Sepsi și-a manifestat nemulțumirea pentru prestația lui Istvan Kovacs, acuzându-l pe acesta că a avut o manieră de arbitraj șmecherească.

„E incredibil! Nici asta nu e de roșu?! Ce trebuie să facă? Suntem la box? Haideți să ne urcăm în ring. N-a văzut Kovacs?

Dar cei din camera VAR ce făceau? Dacă nici ei nu au văzut e foarte grav. Sau poate nu au vrut să vadă. Mă întreb dacă era invers ce se întâmpla. Să fim serioși, și cu VAR și fără VAR tot aia e. A fost un arbitraj ori fricos, ori șmecheresc”, a declarat Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi, pentru GSP.

ADVERTISEMENT