Sport

Cristiano Bergodi jubilează după Sepsi – Olimpija Ljubljana 3-1, prima victorie europeană a covăsnenilor: „Am meritat-o pe deplin”

Cristiano Bergodi (57 de ani) scrie istorie la Sepsi. După ce a cucerit două trofee, italianul e aproape să îi ducă pe covăsneni în turul 3 preliminar din Conference League.
22.07.2022 | 00:55
Cristiano Bergodi jubileaza dupa Sepsi  Olimpija Ljubljana 31 prima victorie europeana a covasnenilor Am meritato pe deplin
Cristiano Bergodi jubilează după prima victorie europeană a lui Sepsi: „Am meritat-o pe deplin”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Aflată la a doua ei participare în cupele europene, Sepsi a obținut prima ei victorie. În manșa I din turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League, covăsnenii au învins-o cu scorul de 3-1 pe Olimpija Ljubljana.

Cristiano Bergodi, încântat după prima victorie europeană a lui Sepsi

Sepsi a reușit să întoarcă rezultatul la Sf. Gheorghe. Sesler a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 4, după care Ștefănescu a egalat chiar înaintea pauzei. Finalul le-a aparținut în totalitate covăsnenilor.

ADVERTISEMENT

Nicolae Păun, în minutul 84, și Karamatic, autogol în minutul 90+3 sunt fotbaliștii care au înscris tabela pe arena din Sf. Gheorghe. De menționat și faptul că Sepsi a ratat două penalty-uri, prin Ștefănescu (45+4) și Tudorie (67).

„A pasat bine această echipă, iar noi nu am fost prea agresivi în prima parte a jocului. Dar după 25 de minute am jucat foarte bine, ne-am creat şi ocazii.

ADVERTISEMENT

Am intrat apoi foarte bine în joc. A doua repriză a fost extraordinară. Am meritat pe deplin victoria.

Vom vedea ce va fi în a doua manşă. Dar e un rezultat important. Mă bucur pentru băieţi. Avem un avantaj bunicel, dar trebuie să jucăm foarte bine în retur”, a declarat Cristiano Bergodi, după Sepsi – Olimpija Ljubljana, scor 3-1.

ADVERTISEMENT

Cu cine ar putea juca super campioana României în turul 3 preliminar din Conference League

Deținătoarea Cupei și a Supercupei României are acum prima șansă la calificarea în turul 3 preliminar din UEFA Europa Conference League. Returul cu Olimpja Ljubljana e programat joi, 28 iulie, de la ora 20:00.

Dacă va trece de sloveni, echipa lui Cristiano Bergodi va da piept în turul 3 cu învingătoarea dublei dintre Rijeka și Djurgardens. În prima manșă, suedezi s-au impus în Croația cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT

La meciul de la Sf. Gheorghe, clubul patronat de Laszlo Dioszegi a avut parte de un suporter de lux. Premierul Ungariei, Viktor Orabn, a venit să o susțină pe Sepsi contra Olimpjei Ljubljana.

ADVERTISEMENT