Fotbal intern

Cristiano Bergodi, leul de pe banca Craiovei. „A fost cea mai importantă victorie a mea în România!” Exclusiv

29.06.2020 | 01:34
Cristiano Bergodi leul de pe banca Craiovei A fost cea mai importanta victorie a mea in Romania Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi și Craiova au învins la Cluj, pe campioana CFR, cu 3-2, și au ajuns la un singur punct de visul titlului, cu 5 runde înainte de final. Urmează, probabil, cinci meciuri cu inima-n gât!

FANATIK a fost la Cluj și l-a urmărit atent pe antrenorul venit în Bănie acum puțin timp și care, la primul interviu în România, oferit chiar site-ului nostru, a declarat fără menajamente: „Obiectivul meu e titlul, sută la sută!”

ADVERTISEMENT

Iar tot ceea ce a făcut italianul care va împlini 56 de ani pe 14 octombrie în primele meciuri oficiale de la preluarea oltenilor îi dau dreptate. Trei meciuri, trei victorii, punctaj maxim pentru leul de pe banca Craiovei!

Cristiano Bergodi a stat non-stop în picioare la CFR – Craiova 2-3. A devenit și mai agitat, paradoxal, după ce scorul s-a făcut 2-0 pentru olteni!

Cristiano Bergodi s-a salutat cu Dan Petrescu imediat după ce au ieșit pe tunelul de la vestiare. Nu s-a auzit dacă și-au urat baftă, probabil din cauza măștilor care nu ne lasă nici să vedem, nici să auzim… Plus că scrupulozitatea gazdelor ne verifică aproape permanent purtarea măștii și distanța față de colegii din dreapta și din stânga.

ADVERTISEMENT

Bergodi le-a injectat tupeu alor săi. Craiova începe sus, vrea să arate că a venit să-și joace singurul din cele trei „semne” care o fac să mai viseze la titlu. Sau exprimându-ne matematic, doar cu o victorie în Gruia, Craiova rămâne doar la mâna ei.

A venit destul de repede golul lui Koljic, apoi italianul din Bergodi a arătat pe gazon ce așteaptă de la ai lui. Așezați ordonat, fiecare cu „hectarul” lui, elevii săi au jucat ce văzuseră pe tabla din vestiar. Cristiano a stat non-stop în picioare, cu mâinile bălăbănindu-se în toate direcțiile, de parcă pe banca Craiovei era Roza vânturilor, și nu leul adus să schimbe cursul valutar al fotbalului din Liga 1!

ADVERTISEMENT

Bergodi i-a ținut în priză. Și, surprinzător, golul de 2-0 al lui Mihăilă, venit la limita unui ofsaid care te duce spre titlu, l-a agitat și mai mult pe Mister în loc să-l liniștească. E, sigur, „nasul” acela care simte pericolul când microbistul deschide berea și numără 1, 2, 3… puncte!

După ce a egalat CFR-ul la 2-2, Bergodi a făcut calculul simplu: schimb fundașii și aștept cutremurul de 3,2 pe Richter! Nu mare, dar cât să zgâlțâie lupta la titlu!

Ciprian Deac, legenda vișinie care se zbătea, dar nu-i ieșea aproape nimic, s-a reinventat în decurs de 10 minute. Mai întâi a desenat „acolada” care a băgat CFR-ul în meci, apoi a centrat pentru un 2-2 imposibil la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Ce făcea Bergodi? Se panicase, intrase în trepidații, calcula cum să apere măcar punctul care să-i spele onoarea rănită? Nu, nicidecum. Bergodi se calmase! Incredibil! „Atenție mai mare!”, „Concentrați-vă!”, „Avem nevoie de victorie!” Au fost doar câteva dintre cuvintele italianului către proprii jucători, care, în momentele de liniște ale boxelor, au ajuns și la tribuna opusă!

Tacticianul din el și-a făcut temele. Nu a mai suportat ca Petrila să râdă de Vlădoiu, iar Bălașa să se chinuie la fiecare degajare. I-a introdus pe Vătăjelu și pe Cosic și a așteptat lovitura de măciucă. Și aceasta a venit.

Cicâldău, desemnat eroul meciului, dar pe care nu-l prea văzusem, a marcat pentru cutremurul de 3-2! Cam așa se scrie istoria. Iar Bergodi a știut cum trebuie să gestioneze interminabilele minute de prelungire. Cinci pe „fund”, cu Uros Cosic libero ca pe vremea „măturătorului” Belodedici!

Răspunsul lui Cristiano Bergodi la întrebarea FANATIK după marea lovitură de la Cluj: „A fost cea mai importantă victorie a mea în România!”

Golul lui Cicâldău l-a făcut pe Bergodi să rupă barierele. S-a manifestat la fel cum o făcea când îmbrăca tricoul lui Lazio și mergea „sanie” pentru a celebra golurile atacanților. Tot așa și acum.

Iar finalul fluierat de Istvan Kovacs l-a găsit în genunchi, strângând pumnii, apoi amestecându-se în meleul jucătorilor. Cei care, la fel ca la victoria cu Botoșani, au scandat în fața peluzei oltene „de la teve”.

Cum se obișnuiește în perioada de pandemie, antrenorii primesc întrebări de la ziariștii prezenți la meci prin intermediul ofițerului de presă. FANATIK a avut o mică dilemă vizavi de Bergodi.

„Mister Bergodi, a fost cea mai importantă victorie pe care ați obținut-o în Liga 1?” Bergodi a ascultat cu atenție ce i-a citit Andrei Coadă-Niculescu, a tăcut câteva secunde, apoi a venit răspunsul.

„Deși am obținut și supercupa cu Rapid, da! Da, cred că această victorie pe terenul campioanei CFR Cluj, în asemenea moment, este cea mai importantă victorie a mea în România” – Cristiano Bergodi pentru FANATIK

Mai sunt cinci etape. 15 puncte puse în joc. Cu Craiova doar la mâna ei pentru titlul așteptat în Bănie de 29 de ani. Cu meciul decisiv pe „Oblemenco” în ultima etapă. Vreți adrenalină? Bergodi și Craiova tocmai ne-au „injectat-o”.

  • 9 puncte din 9 posibile are Cristiano Bergodi pe banca oltenilor: urmează Gaz Metan (d), FCSB (a), Botoșani (d), Astra (d) și CFR Cluj (a)
  • 8 echipe din Liga 1 a antrenat italianul în fotbalul românesc: FC Național (2005/2006), CFR Cluj (2006/2007), Rapid (2007 și 2015), Poli Iași (2009), FCSB (2009), ASA Tg. Mureș (2015), FC Voluntari (2018/2020) și Craiova (2020-?)
ADVERTISEMENT