Sport

Cristiano Bergodi mută presiunea pe ilfoveni în finala Cupei României Sepsi – FC Voluntari. ”Am atins un obiectiv. Să ne bucurăm de fotbal”

Finala Cupei României din acest sezon le va opune, joi, pe Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari. Antrenorul covăsnenilor, Cristiano Bergodi, și-a mobilizat jucătorii transmițându-le să fie mândri de performanța obținută.
18.05.2022 | 23:41
Cristiano Bergodi muta presiunea pe ilfoveni in finala Cupei Romaniei Sepsi  FC Voluntari Am atins un obiectiv Sa ne bucuram de fotbal
Cristiano Bergodi le cere jucătorilor de la Sepsi să se bucure de finala Cupei României
ADVERTISEMENT

Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Voluntari este finala inedită a Cupei României din acest sezon și se va disputa joi, 19 mai, pe stadionul Rapid, de la 20:30.

Cristiano Bergodi: ”Nu trebuie să avem presiune”

Trofeul Cupei României, ediția 2021/2022 și-l vor disputa Sepsi Sfântu Gheorghe și FC Voluntari. Ambele echipe au mai trăit această experiență. Ilfovenii au și câștigat competiția în 2017, în vreme ce covăsnenii au cedat cu 0-1 în fața celor de la FCSB în 2020.

ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi, antrenorul secuilor, știe că un astfel de meci este deschis oricărui rezultat și a mutat presiunea pe umerii celor de la FC Voluntari.

Italianul le-a transmis elevilor săi să uite de emoții și să se bucure de fotbal, menționând că accederea în ultimul act al Cupei este deja o performanță.

ADVERTISEMENT

”Ne bucurăm că suntem aici, în finală. Am atins un obiectiv, cred că nimeni nu s-a gândit că puteam ajunge în finală. E meritul băieţilor şi ne bucurăm mult.

O finală foarte grea, întâlnim o echipă incomodă şi bună. Dar noi suntem bine pregătiţi şi vrem să ne bucurăm de această atmosferă. Sper să fie multă lume la stadion.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să avem presiune, pentru că e o finală, se poate întâmpla orice. Trebuie să ne bucurăm de fotbal”, a spus Bergodi, în conferința de presă de dinaintea partidei.

Căpitanul Bogdan Mitrea își dorește un trofeu pe final de carieră

Unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lotul celor de la Sepsi este căpitanul Bogdan Mitrea. Ajuns la 34 de ani, clujeanul știe că această finală poate fi ultima șansă de a câștiga un trofeul, primul altfel, din cariera lui.

ADVERTISEMENT

”Am avut un parcurs destul de dificil în Cupă. Mai avem un pas. Suntem bucuroşi că am ajuns până aici, sper să şi câştigăm. O să fie o partidă complicată.

Sper să fim bine din toate punctele de vedere. Am început sezonul dezastruos şi l-am încheiat perfect. Iniţial ne-am gândit la play-off şi Cupa României nu era obiectiv principal.

Un trofeu ar fi ceva nemaipomenit pentru noi. Cred că asta o să facă diferenţa, cine îşi stăpâneşte mai bine emoţiile”, a spus  Mitrea în cadrul conferinței de presă.

ADVERTISEMENT