Fotbal intern

Cristiano Bergodi nu îi menajează pe jucători înainte de meciul cu Mediaș! S-a intrat direct în cantonament

30.06.2020 | 13:41
Cristiano Bergodi nu ii menajeaza pe jucatori inainte de meciul cu Medias Sa intrat direct in cantonament
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi pare să fi găsit formula câștigătoare pentru Universitatea Craiova, iar acest lucru este evidențiat prin faptul că oltenii au cucerit 9 puncte din 9 posibile cu tehnicianul italian pe bancă.

După victoria fantastică de pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 3-2, „alb-albaștrii” s-au apropiat la doar un punct de lider și visează cu ochii deschiși la cel de-al 5-lea trofeu de campioană din istorie. Ultimul a fost câștigat în 1991.

ADVERTISEMENT

Staff-ul tehnic condus de Cristiano Bergodi a definitivat programul din săptămâna premergătoare partidei cu Gaz Metan Mediaș. Jucătorii nu au fost deloc menajați, iar după revenirea în Bănie, aceștia au intrat direct în cantonament.

Jucătorii nu sunt menajați înainte de duelul cu Gaz Metan Mediaș! Bergodi i-a băgat direct în cantonament

Suporterii i-au așteptat pe favoriți la întoarcerea acasă, iar jucătorii au cântat minute în șir cu aceștia, păstrând o distanță corespunzătoare. Totuși, imediat după sărbătoare, fotbaliștii nu au mers acasă, ci s-au dus direct la cantonamentul din „Lunca Jiului”.

ADVERTISEMENT

Luni dimineața, Bancu și compania au avut parte de o ședință de refacere, iar starea de spirit a fost una foarte bună în sânul echipei lui Cristiano Bergodi. Oltenii mai au pregătite antrenamente în zilele de marți, miercuri și joi dimineața, urmând să decoleze de pe Aeroportul Internațional Craiova în aceeași zi. Delegația Științei va ateriza la Sibiu, iar autocarul echipei va fi acolo pentru a-i duce pe „juveți” la Mediaș.

Vineri, de la ora 20:00, Gaz Metan Mediaș va primi vizita Universității Craiova, iar duelul se anunță extrem de important pentru calculele finale în lupta pentru titlu. Cele două echipe s-au întâlnit de trei ori în acest sezon, iar craiovenii s-au impus de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Pe 20 septembrie 2019, pe stadionul din Ardeal, Craiova a câștigat cele trei puncte după un 3-2 spectaculos. Nițu, Vătăjelu și Cicâldău înscriau pentru trupa lui Pițurcă, în timp ce pentru gazde punctau Dumitru Cardoso și Neluț Roșu.

La începutul anului, pe 31 ianuarie, Universitatea s-a impus cu 3-1. Alex Cicâldău, cu o „dublă”, și Uros Cosic și-au trecut numele pe lista marcatorilor. Marius Constantin era cel ce reducea din deferența de scor, punctând pentru 2-1. Prima etapă a play-off-ului le-a adus din nou față în față pe cele două combatante. Din nou, oltenii au fost mai buni. Cicâldău și Constantin înscriau iar, dar scorul final era stabilit de Valentin Mihăilă, iar Știința începea cu dreptul acest play-off.

ADVERTISEMENT

Partida cu CFR Cluj a fost motiv de dublă sărbătoare pentru Acka. Fundașul Craiovei a ajuns la 100 de partide în Liga 1

În vârstă de 29 de ani, Stephane Acka a reușit să atingă borna de 100 de meciuri jucate în prima ligă a României. Toate aceste partide au fost în tricoul Universității Craiova. Născut în Abidjan, Coasta de Fildeș, Stephane Acka s-a mutat de la cinci ani în Italia. A mai evoluat de-a lungul carierei la formații precum Hellas Verona, Legnano Salus, AC Belluno, FC U Craiova și ultima dată  a fost la Erzurumspor.

Fundașul Științei s-a întors la Știința pe data de 11 martie 2019, semnând un contract valabil pe o perioadă de 3 ani și jumătate, cu opțiune de prelungire pentru încă un an. În total, Acka a strâns 114 jocuri în tricoul celei mai iubite echipe din provincie. Chiar dacă mulți fani nu îl mai vedeau printre titulari pe ivorian, acesta a dovedit că încă este piesă de bază în angrenajul echipei și nu a gafat în cele 3 meciuri jucate de la reluarea competiției.

  • 525.000 de euro este cota actuală a lui Stephane Acka, conform site-urilor de specialitate
  • 114 meciuri are ivorianul în tricoul Universității Craiova
  • 2 ani mai are contract Acka cu Știința

  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova: 1.85 este cota pentru „sub 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT