Fotbal intern

Cristiano Bergodi: „Nu mă așteptam să mă întorc așa repede în România” + „Am fost fundaș, dar ca antrenor am alt stil”. Video

08.05.2020 | 17:53
Cristiano Bergodi Nu ma asteptam sa ma intorc asa repede in Romania  Am fost fundas dar ca antrenor am alt stil Video
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi este noul antrenor al Universității Craiova, așa cum a anunțat exclusiv FANATIK. Tehnicianul italian a susținut prima conferință de presă din noua poziție, pe Facebookul Universității, în care a vorbit despre obiectivele formației din Bănie.

Prima conferință de presă la Craiova din noua „eră Bergodi”

Cristiano Bergodi este încântat de faptul că a devenit antrenorul Universității Craiova și a anunțat deja că obiectivul principal al oltenilor este titlul, așa cum a declarat în premieră pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Eu am venit pentru titlu, pentru că suntem la doar patru puncte de CFR Cluj și e normal să ne gândim la titlu. Au trecut două-trei luni și nu se știe cum sunt jucătorii, cum s-au pregătit ceilalți jucători și se poate întâmpla orice.

Toate meciurile sunt foarte importante, iar eu cred că Craiova are șanse reale la titlu. 

Am jucat în două meciuri cu Voluntari împotriva Craiovei. Îi știu destul de bine pe jucători, pe Cosic l-am avut jucător la Pescara, în Serie A.

ADVERTISEMENT

Lotul e de calitate, echipe e aproape de CFR. Domnul Papură a făcut o treabă bună, iar eu vreau să continui ce a început el. Sincer, nu mă așteptam să mă întorc atât de repede în România”.

„Speram undeva prin august să mă întorc din nou, mă simt 50% român, România e a doua mea casă. De când am venit în 2005 la FC Național am primit șansa de a antrena într-un campionat foarte bun. Sunt mândru pentru că antrenez în România.

ADVERTISEMENT

Suporterii sunt foarte importanți pe Ion Oblemenco, cu un stadion foarte frumos. Se simte miros de echipe de tipul celor din Serie A.

Eu consider că suporterii Craiovei sunt pătimași, am văzut pe pielea mea când am venit aici împotriva lor. Fiecare echipă care joacă împotriva Craiovei e mult mai motivată. Suporterii sunt al 12-lea jucător. Ei sunt foarte importanți și exigenți”, a spus Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

? LIVE cu Cristiano Bergodi#BunVenit#Welcome#CristianoBergodi

Posted by Universitatea Craiova on Friday, May 8, 2020

„Am așteptări mari de la noii mei elevi!”

„Am așteptări de la noii mei elevi, consider că e un lot foarte bun, vreau să transmit experiența mea. Nu pot să schimb totul la Craiova, o să încerc să-mi implementez ideile mele.

Eu spun că toate echipele antrenate de mine au avut un fotbal frumos, dar o să le transmit o mentalitate pozitivă.

Eu ca jucător am fost fundaș, dar eu ca antrenor am altfel de stil. La Lazio mi-am schimbat complet felul de vedea fotbalul.

Jucătorii fac un antrenor bun, nu invers. O să lucrăm în toate compartimentele”, a mai precizat tehnicianul italian.

„Eu sper din suflet că o să câștig titlul, pot să apară surprize, dar să vedem, eu sper să reușesc ceva în scurt timp pentru această echipă și pentru acest oraș.

Trebuie să încercăm să câștigăm fiecare meci, să avem mentalitate de învingător. E foarte important să ajungă Craiova și în grupele unei competiții europene.

A fost o perioadă foarte grea în Italia, acolo au murit oamenii ca muștele. Din punct de vedere medical nu erau foarte pregătiți, dar acum se pare că situația este sub control. Sper ca această pandemie să treacă foarte repede”, speră noul antrenor al oltenilor.

„Eu cred că 4-5 săptămâni sunt de ajuns pentru a recupera condiția fizică din trecut. Pot să apară surprize, pentru că nu se știe cum s-au antrenat jucătorii acasă, dar avem timp necesar pentru a reveni.

Când voi veni săptămâna viitoare, voi intra în carantină, dar îi voi supraveghea pe jucători.

Mesaj pentru fanii Craiovei: Vreau să dau 110% și să luăm titlul. Vreau să-i mulțumesc domnului Rotaru pentru că s-a gândit la mine. La fel și domnului Cârțu și domnului Marcel Popescu”, a încheiat Cristiano Bergodi.

  • 55 de ani a împlinit Cristiano Bergodi pe 14 octombrie
ADVERTISEMENT