Fotbal intern

Cristiano Bergodi, prudent înainte de Lokomotiv Tbilisi – Universitatea Craiova: „Avem șanse 50-50”

26.08.2020 | 22:02
Cristiano Bergodi prudent inainte de Lokomotiv Tbilisi  Universitatea Craiova Avem sanse 5050
ADVERTISEMENT

Vara reprezintă și momentul în care echipele românești intră în focurile competițiilor europere. Fără coeficient bun în ultimii ani, Liga 1 își trimite formațiile în primul tur preliminar al UEFA Champions League și Europa League.

După ce au câștigat cu emoții în fața celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, Universitatea Craiova visează la grupele europene, iar primul adversar de care dau în Europa este Lokomotiv Tbilisi.

ADVERTISEMENT

Înainte de duelul de joi, ora 20:00, Cristiano Bergodi a oferit câteva declarații și este prudent, știind că nu este tocmai ușoară deplasarea din Georgia.

Cristiano Bergodi este prudent înainte de deplasarea din Georgia: „Avem șanse 50-50”

Jocul Universității Craiova nu a impresionat în prima etapă a sezonului Ligii 1. Koljic a marcat golul victoriei abia în minutul 88. Acum, Știința începe bătălia pentru grupele Europa League, marele vis al începutului de sezon pentru olteni. Primul adversar este Lokomotiv Tbilisi, o echipă, teoretic, mai slabă decât Craiova, însă Cristiano Bergodi este prudent și anunță că nu va fi așa ușor cu georgienii:

ADVERTISEMENT

„E un meci foarte important, începem preliminariile Europa League și ne dorim să trecem de acest tur. Întâlnim o echipă bună, se poate întâmpla orice într-o singură manșă, dar suntem foarte bine pregătiți. Au aproape toți jucători autohtoni și știm că e o echipă bună. Avem un lot subțire, dar suntem o echipă care poate face un meci bun și consider că băieții pot face un meci bun. Avem și anumite probleme medicale.”

Tragerea la sorți pentru turul 1 preliminar din UEFA Europa League s-a desfășurat în urmă cu puțin timp, iar tehnicianul italian nu a avut așa mult timp la dispoziție pentru a afla informații despre viitoare adversară. Bergodi a ținut să sublinieze acest lucru: „Am urmărit 6-7 meciuri, antrenorul a schimbat mai multe sisteme de joc și pot să apară surpize. Au jucători buni de la mijloc în sus și normal că va fi greu. N-am urmărit foarte bine, dar eu mă gândesc la echipa mea, am terminat cu o condiție bună sezonul trecut. Noi suntem la început, dar eu cred că din punct de vedere fizic vom sta bine. 

ADVERTISEMENT

E un fotbal diferit față de ce știm, fără spectatori și într-o singură manșă. Avem șanse 50-50, nu cred că se poate spune cine are prima șansă. Jucăm în deplasare, ne-am fi dorit să jucăm acasă, dar suntem pregătiți și cred că vom juca bine, sigur”, a mai adăugat Cristiano Bergodi, antrenorul Universității Craiova.

Nicușor Bancu: „Sunt convins că ieșim învingători din acest meci”

La conferința de presă desfășurată în Georgia a participat și căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu. Jurnaliștii georgieni nu au avut prea mult întrebări pentru căpitanul Științei, astfel că acest a vorbit doar la început: „Vom avea un meci foarte greu, dar noi știm ce avem de făcut. Lokomitiv este o echipă bună și știm că este doar o singură manșă, dar sunt convins că vom ieși învingători din acest meci.”

ADVERTISEMENT

În ultimele trei ediții ale Europa League, Universitatea a avut parte de câţiva adversari aproape imposibili, precum AC Milan (2017-2018), RB Leipzig (2018-2019) sau AEK Atena (2019-2020). Sezonul trecut, oltenii au ajuns până în turul 3 preliminar, unde au fost eliminaţi de greci. Sabail și Honved Budapesta au fost adversarii de care „Campioana unei Mari Iubiri” a trecut. Cele mai mari emoții au fost cu ungurii, de care trupa lui Papură a trecut la loviturile de departajare.


    • (P) Cota BETANO pentru Lokomotiv Tbilisi – U Craiova: 1,45 este cota pentru „sub 3,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT