Sport

Cristiano Bergodi rămâne precaut după victoria cu Universitatea Craiova: „Prima șansă o au ei. Vor fi 30 de mii de spectatori în tribune”

Sepsi are prima șansă la calificarea în finala Cupei României. Covăsenenii au câștigat turul cu U Craiova, scor 2-1, dar Cristiano Bergodi se teme de meciul de pe „Ion Oblemenco”.
20.04.2022 | 22:35
Cristiano Bergodi ramane precaut dupa victoria cu Universitatea Craiova Prima sansa o au ei Vor fi 30 de mii de spectatori in tribune
Emil Pieleanu si Cristiano Bergodi se saluta inaintea meciului de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si Universitatea Craiova, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, 20 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Sepsi OSK a oprit seria de trei victorii la rând a Universității Craiova. Covăsnenii au câștigat pe teren propriu cu 2-1 și sunt favoriți pentru returul din 11 mai. Cristiano Bergodi și-a felicitat fotbaliștii, pe care încearcă să-i țină însă cu picioarele pe pământ.

Cristiano Bergodi, încântat de jocul lui Sepsi în turul semifinalei cu Universitatea Craiova. Ce spune despre retur

Stadionul din Sf. Gheorghe a devenit teren minat pentru Universitatea Craiova. În ultimele trei meciuri cu oltenii, Sepsi s-a impus de fiecare dată. Ultima victorie a venit în manșa tur a semifinalei Cupei României, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Golurile gazdelor au fost marcate de Ștefănescu (14) și Golofca (87), în timp ce pentru craioveni a înscris Andrei Ivan, din penalty (55).

„A fost o bucurie mare să câștigi un meci cu Universitatea Craiova, o echipă foarte, foarte bună. Rezultatele vorbesc de a sine. Jucătorii lor sunt foarte buni, tehnici, dar băieții au făcut un meci extraordinar. Cine a intrat, a jucat foarte bine. Mă bucur. Am văzut o echipă cu dăruire, cu atitudine potrivită. Era normal, însă. E o semifinală de Cupă. Nu putea intra o echipă relaxată.

ADVERTISEMENT

Dar am făcut o repriză foarte bună. Am avut ocazii mari la început, Păun și Ștefănescu, singur cu portarul. Îi felicit. E prima manșă, am câștigat și sunt foarte mulțumit din ce am văzut la băieți. În anumite momente pot să folosesc unii jucători decât alții, dar echipa e un grup unit, cu spirit de echipă și asta îmi place. A jucat bine toată echipa. Nu putem vorbi doar de un jucător.

Și faza de apărare am făcut-o bine. Am încercat să nu le lăsăm spații, pentru că au jucatori care pe contraatac sunt extraordinari.

ADVERTISEMENT

Prima șansă o au ei. Pe hârtie e o echipă mai bună. E și în play-off, era pe val înainte meci. Dar returul se joacă. Vom juca cu 30 de mii de oameni în tribune, dar nu e problemă. Cred că o să muncim bine la antrenamente, chiar dacă avem câteva absențe și probleme de lot”, a declarat Cristiano Bergodi, după Sepsi – U Craiova 2-1.

Cătălin Golofca, primul gol după 14 luni

Eroul lui Sepsi în partida cu „Știința” s-a numit Cătălin Golofca. Atacantul va împlini 32 de ani pe 21 aprilie și a sărbătorit ziua de naștere cu reușita de 2-1, primul său gol după 14 luni de secetă.

ADVERTISEMENT

„E o victorie frumosă, am jucat cu o echipă foarte bună, ne-am dăruit, am muncit, am alergat și am câștigat pe final. Nu am mai marcat de mult, chiar mi-am făcut un cadou frumos, pentru că mâine e ziua mea, dar important e că am câștigat și mergem la retur cu șanse mai mari”, a declarat Cătălin Golofca.

ADVERTISEMENT