Fotbal intern

Verdictul lui Cristiano Bergodi: „El e SINGURUL român care poate antrena acum în Italia” EXCLUSIV

01.05.2019 | 16:16
Verdictul lui Cristiano Bergodi El e SINGURUL roman care poate antrena acum in Italia EXCLUSIV

Cristiano Bergodi a rămas singurul antrenor italian care activează în Liga 1 Betano după despărțirea lui Devis Mangia de Craiova. El a acordat un interviu exclusiv pentru FANATIK în care a vorbit despre foarte multe aspecte din fotbalul românesc. Unul dintre ele are legătură cu antrenorii români care ar putea ajunge să profeseze acum în Serie A, iar răspunsul lui Cristiano nu a lăsat loc de interpretări: Răzvan Lucescu!

Cristiano Bergodi: „Răzvan Lucescu este singurul român care poate antrena acum în Italia”

Italianul de pe banca Voluntariului, care e aproape să realizeze marele obiectiv al salvării ilfovenilor de la retrogradare, crede că în acest moment este foarte greu să antrenezi în Serie A. „În Italia e o problemă foarte mare pentru că sunt o grămadă de antrenori. Școala de la Coverciano scoate mulți tehnicieni an de an și locurile de muncă sunt puține față de numărul doritorilor. La Coverciano sunt două cursuri în fiecare an. Înainte, eu am așteptat să iau trei licențe și dura totul cam 5 ani cu Masters cu tot. Acum anual ies antrenori care plătesc pentru curs și iau carnetul de antrenor mai repede. E foarte greu în Italia, nu e ușor deloc!”, spune Mister.

Dar Bergodi este convins că Răzvan Lucescu, care tocmai a câștigat cu PAOK Salonic primul titlu din carieră, ar putea pătrunde în lumea selectă a tehnicienilor din Serie A. „În momentul de față, dintre antrenorii români, doar Răzvan Lucescu poate merge să antreneze în Italia. El a făcut rezultate extraordinare în Grecia, a adus titlul la PAOK Salonic după 34 de ani și e pe val. Plus că el a mai avut anumite discuții cu cluburi din Italia și este bine văzut acolo. Mie mi-au plăcut foarte mult câțiva antrenori români cu care m-am duelat aici: Răzvan, Olăroiu, Dan Petrescu”, declară italianul.

Cristiano Bergodi Răzvan Lucescu, românul care poate antrena în Italia
Răzvan Lucescu are contract cu PAOK Salonic până în iunie 2020, dar va discuta cu patronul Ivan Savvidis după terminarea sezonului

Ultimul antrenor român în Italia: Mircea Lucescu, tatăl lui Răzvan!

Antrenorii români nu au prea avut intrare în Serie A. Ultimul tehnician care a făcut carieră în Italia a fost Mircea Lucescu, tatăl lui Răzvan, CV-ul lui „Il Luce” în cel mai tacticizat campionat din lume încununându-se cu mandatul de la Inter Milano.

De fapt, Mircea Lucescu s-a ridicat treptat în fotbalul italian, el preluând Pisa în 1 iulie 1990. În următorul sezon s-a mutat la Brescia, unde a antrenat timp de cinci sezoane, până în vara lui 1996, creând celebra „Brescia romena”, cu Hagi, Sabău, Răducioiu, Mateuț. A încercat apoi cu Reggiana, dar totul a durat 4 luni, iar pe 1 ianuarie 1999 a apărut provocarea Inter Milano. A renunțat la Rapid și a mers să antreneze pe Meazza până pe 21 martie 1999. Demis de Inter, s-a întors în Giulești să ia titlul vișiniu cu numărul 2!

Cristiano Bergodi Răzvan Lucescu, românul care poate antrena în Italia
Mircea Lucescu este ultimul român care a antrenat în Italia. A stat în 1999 doar trei luni pe banca nerazzurrilor din Milano

Bergodi îi ia apărarea lui Devis Mangia după despărțirea de Craiova: „Nu e ușor când ți se vând cei mai buni jucători”

Cristiano Bergodi a vorbit și despre situația conaționalului său Devis Mangia, care s-a despărțit recent de olteni. Deși nu se cunoșteau și nu se intersectaseră ca antrenori până când Bergodi a venit la Voluntari, Cristiano a avut cuvinte de apreciere pentru Mangia.

Eu nu-l cunosc personal pe Mangia. Nu m-am întâlnit deloc cu el nici ca jucător, nici ca antrenor până acum în România. Am jucat împotriva lui cu Voluntariul la Craiova și e un tip fair-play. A venit la finalul meciului și mi-a spus că a luat trei puncte, dar echipa lui nu merita să câștige! El a făcut treabă bună la Craiova, chiar dacă acum s-au despărțit. A venit în România, nu cunoștea nimic de aici și a luat Cupa din primul sezon, iar acum era pe locul trei. Pot să spun doar că nu e ușor pentru un antrenor când ți se vând cei mai buni trei-patru jucători și nu se pune nimic de aceeași valoare în loc. Stilul de joc al echipei antrenate de Mangia îmi plăcea de multe ori. Dar va veni foarte curând și momentul când Craiova va câștiga titlul, pentru că este o echipă organizată foarte bine”, a mai zis Bergodi.

  • 34 de ani au trecut de când PAOK nu mai câștigase titlul în Grecia. A izbutit acum cu Răzvan Lucescu. Dacă nu pierde în ultima etapă, Răzvan mai bate un record: neînvins și cel mai mare punctaj din toată istoria primei divizii din Grecia!
  • 50 de ani a împlinit Răzvan Lucescu pe 17 februarie 2019, FANATIK realizând un mega-interviu cu „omul momentului” chiar la Salonic