Fotbal intern

Cristiano Bergodi s-a mai calmat după ieşirea de la meciul cu Voluntari: “Aşa e în fotbal. E normal să fiu sub presiune”

23.09.2020 | 15:39
Cristiano Bergodi sa mai calmat dupa iesirea de la meciul cu Voluntari Asa e in fotbal E normal sa fiu sub presiune
ADVERTISEMENT

Oltenii sunt liderii Ligii 1 și nu vor să se mai dea jos din fruntea clasamentului, vrând să răzbune finalul stagiunii trecute, atunci când au pierdut titlul în ultimul meci.

Cu patru victorii din patru posibile, trupa lui Cristiano Bergodi se deplasează la Pitești, acolo unde vor da piept cu FC Argeș, formație care a acumulat doar un punct și care are mari probleme, întrucât conducerea a blocat salariile către jucători.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă piteștenii par victime sigure, Universitatea Craiova este „în gardă” înainte de jocul cu FC Argeș, iar tehnicianul Științei anunță că nicio echipă nu ar trebui să fie subestimată.

Universitatea Craiova, „în gardă” înainte de jocul cu FC Argeș: „Nu trebuie subestimată nicio echipă”

Singurul punct adunat de către FC Argeș în actualul sezon datează de pe 11 septembrie, atunci când elevii lui Ionuț Badea, remizau, scor 1-1, pe terenul formației UTA Arad. Sorin Buștea era cel care deschidea repede scorul, însă Cephas Malele egala în minutul 76.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă ce a prefațat jocul cu piteștenii, Cristiano Bergodi a anunțat că echipa sa este concentrată pentru a obține o victorie pe stadionul „Nicolae Dobrin”: „Sper că vom face un meci foarte bun, trebuie să nu lăsăm garda jos, să fim concentrați și motivați, va fi un meci dificil. Chiar dacă Argeș trece printr-un moment greu, trebuie să fim atenți. E normal să aibă câteva probleme, sunt probleme de adaptare pentru o echipă nou-promovată.”

Jucătorii lui FC Argeș au salariile înghețate până când vor avea rezultate pozitive în campionat: „E normal că ei au foame de puncte, de bani, având în vedere că au problemele acelea. Toată lumea muncește pentru bani.

ADVERTISEMENT

În fotbalul actual, nu trebuie subestimată nicio echipă. Nu am avut niciodată un start așa de campionat, trebuie să mai remediem anumite lucruri, dar suntem la un nivel bun în acest start de sezon. Putem spune că a trecut și dezamăgirea din Europa League și suntem încrezători că putem face puncte. Vom juca și mai bine,”a mai adăugat tehnicianul italian al Științei.

Legat de jucători și transferuri, Bergodi a susținut că lotul actual este foarte bun și este mulțumit că a reușit să păstreze nucleul din sezonul trecut: „Suntem aceeași echipă de anul trecut, avem jucători buni, nu vreau să vorbesc de transferuri. Mai sunt două meciuri până la pauză și vom vedea. Am ajuns pe locul 2, am jucat cu titlul pe masă, nu cred că multă lumea credea asta. E normal ca toată lumea să vrea titlul, dar acum ne gândim să facem meciuri bune meci de meci.

ADVERTISEMENT

Nu m-am gândit că o să avem victorii pe linie, luam fiecare meci în parte. Echipa poate să arate și mai bine, dar cred că vom face un campionat foarte bun și vom fi sus în clasament. E un sistem de joc care se poate schimba, un 4-2-3-1, depinde cum vrei să joci. Putem juca și 4-4-2, dar putem folosi și 4-3-3, vom vedea. În a doua parte a meciului cu Voluntari, a dat roade 4-4-2 și m-am bucurat.”

Ionuț Badea este unul dintre antrenorii din Liga 1 care fac prima schimbare în câteva zeci de secunde de la startul meciului, introducând un jucător experimentat în locul unuia U21: „Această regulă a adus jucători tineri buni, dar și mulți care nu sunt pregătiți. Nu e ușor pentru un tehnician să înceapă meciuri cu un tânăr nu foarte talentat și să-l joace 40 de minute. Eu cu plusuri și minusuri această regulă. Eu fac tactica gândindu-mă la echipa mea, nu la echipa adversă. În acest moment, jucătorii sunt la 70% din capacitatea fizică. Nu cred că sunt la turația maximă.

Cristiano Bergodi s-a mai calmat după ieşirea de la meciul cu Voluntari: „Aşa e în fotbal. E normal să fiu sub presiune” Ce spune despre Ivanov și meciurile echipelor românești în Europa League

Cristiano Bergodi a izbucnit la conferința de presă de după jocul cu FC Voluntari și a spus că se aduce prea mult aminte de episodul Lokomotiv Tbilisi. Experimentatul tehnician spune că a trecut peste acest episod: „Consider că a trecut episodul, știu că în fotbal așa se întâmplă, e normal să fiu sub presiunea oamenilor, dar a trecut și sunt concentrat pentru acest meci.”

„Ivanov se antrenează cu noi, dar nu e în ideea noastră de joc. Tudorie s-a accidentat acum o lună, s-a antrenat în această săptămână și va fi pe bancă. E același profil ca cel al lui Koljic, îl cunosc foarte bine și poate fi util. Papp s-a antrenat bine, l-am luat să întărim zona centrală, e un jucător în revenire. E meritul băieților că suntem pe primul loc. Ivan are un moral bun după gol. El trebuie să aducă și mingiile în fața porții, nu numai să dea gol. Acum, a avut mai puține șanse cu Voluntari. E un jucător de moral și este foarte util pentru echipă.

Cred că FCSB-ului îi va fi foarte greu cu Slovan, având în vedere problemele COVID. În schimb, CFR Cluj poate ajunge în grupele UEFA Europa League,” a mai spus Cristiano Bergodi.

Marius Constantin: „Banii nu contează atunci când intri pe teren”

Experimentatul jucător al Universității Craiova, Marius Constantin, 35 de ani, a deschis conferința de presă, spunând că seria victoriilor consecutive se va opri la un moment dat, însă „juveții” speră ca primul rezultat negativ să vină târziu: „Ne dorim să mai câștigăm un meci. Pe măsură ce trece timpul și câștigăm, suntem conștienți că nu o să meargă de fiecare dată, dar sperăm ca rezultatul negativ sau egalul să vină cât mai târziu.”

Constantin nu consideră că banii ar trebui să fie pe primul loc mereu, iar elevii lui Badea vor intra pe teren să-și facă treaba: „Ne-am pregătit bine săptămâna asta. Nu e un meci ușor, chiar dacă ei au un punct. O să vedem ce va fi vineri. Ei nu prea au prea multe de pierdut, având în vedere că au doar un punct. Pe teren nu contează dacă ai luat banii sau nu, cel puțin pentru mine nu. Gândul la bani dispare. Dacă vor avea rezultate, sunt sigur că vor veni banii și la ei.

Nu știu dacă mă așteptam să avem patru rezultate pozitive, dar sperăm să continuăm seria, avem o echipă bună. Să dea Dumnezeu să rămânem acolo, pentru asta ne antrenam. Nu știu dacă e dezastru dacă am pierde la Pitești, dar un rezultat negativ nu ar pica prea bine nimănui, mergem să luăm cele trei puncte.”

Susținătorii „alb-albaștrilor” au spus despre fostul căpitan al Mediașului că ar fi liderul de care Universitatea Craiova avea nevoie, însă fundașul a fost modest și a declarat: „Nu cred că se pune problema că sunt liderul de care Craiova avea nevoie. Nu am venit să fiu un lider în vestiar, am venit să ajut echipa cum pot, poate le mai dau un sfat celor tineri. Nu cred că e o presiune că noi, jucătorii, nu avem un titlu în palmares, asta ne ambiționează.

Trebuie să acceptăm criticile atunci când jucăm slab. La fel cum ne place să fim aplaudați atunci când jucăm bine. M-am adaptat, mă simt foarte bine aici, în Bănie. Sperăm să se remedieze problema cu spectatorii, suntem dezavantajați că jucăm fără spectatori. Nu cred că erau șanse mai mari, anul trecut, la titlu, dacă eu veneam mai devreme. O echipă nu stă într-un jucător.”

Marius Constantin a avut o perioadă lungă de timp în care a fost o prezență discretă, fără prea multe interviuri date și nu a vrut să explice care a fost motivul: „A fost o chestie personală atunci când am decis să nu mai vorbesc cu presa mai mulți ani.”


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – U Craiova: 2,02 este cota pentru „Ambele echipe înscris“. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT