Sport

Cristiano Bergodi salută din vestiarul lui Lazio decizia grațierii fostului internațional Giuseppe Signori. Foto

Fostul internațional italian Giuseppe Signori a fost grațiat. Acesta fusese arestat în 2011 pentru implicare în ”mafia pariurilor”
01.06.2021 | 18:54
Cristiano Bergodi saluta din vestiarul lui Lazio decizia gratierii fostului international Giuseppe Signori Foto
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi, fost coechipier cu Signori, la Lazio, în anii ’90, a salutat decizia președintelui Federației de Fotbal din Italia printr-o postare pe Facebook în care a atașat o fotografie cu ce doi în vestiarul de pe Olimpico.

Cristiano Bergodi și Giuseppe Signori sunt doi dintre cei mai apreciați fotbaliști din istoria lui Lazio. Primul a fost și căpitanul echipei, cel de al doilea unul dintre cei mai mari atacanți ai romanilor.

ADVERTISEMENT

Giuseppe Signori, reabilitat după 10 ani de la condamnare

Președintele Federației de Fotbal din Italia, Gabriele Gravina, a semnat, marți, 1 iunie, ”grațierea” pentru fostul atacant al lui Lazio, Giuseppe Signori, după ce acesta a fost achitat și de instanțele italiene.

Signori a fost exclus din fotbal în 2011 după ce a fost arestat pentru implicare în ”mafia pariurilor”. Odată achitat de Instanțe, acesta a fost reabilitat și de Federația din Peninsulă.

ADVERTISEMENT

”Astăzi (marți, 1 iunie – n.r.) Signori a fost achitat. Mă bucur pentru el, merita această reabilitare. Unul dintre cei mai puternici atacanți din Italia cu care a avut privilegiul să joc. Great Beppe!”, a scris Cristiano Bergodi, pe pagina personală de Facebook.

FOTO: Facebook Cristiano Bergodi

Ca urmare a acestor măsuri, fostul internațional, acum în vârstă de 53 de ani, se poate întoarce în fotbal și va putea ocupa poziții administrative în cadrul cluburilor. Va putea, de asemenea, antrena, dacă va alege această meserie.

ADVERTISEMENT

Giuseppe Signori a activat ca fotbalist la mai multe echipe din Italia, între care Foggia, Lazio, Sampdoria, sau Bologna, dar și în străinătate la Iraklis Salonic (Grecia) și la Șopron (Ungaria). Signori a fost vicecampion al lumii cu Italia, în 1994.

Signori, implicat în unul dintre cele mai mari scandaluri din fotbalul italian

Fostul internațional italian Giuseppe Signori a fost arestat la 1 iunie 2011 pentru implicarea în unul dintre cele mai mari scandaluri privind trucarea de meciuri din Italia.

ADVERTISEMENT

Signori a fost cel mai sonor nume din scandal și s-a ales cu 5 ani de suspendare, alături un număr impresionant de jucători şi oficiali care au primit la rândul lor pedepse cuprinse între 1 an și 5 ani de suspendare.

Un om important din ”mafia pariurilor”, Thomas Manfredini, a primit trei ani de suspendare, la fel ca și căpitanul echipei Atalanta Bergamo, Cristiano Doni. Acesta din urmă și-a încheiat cariera în acel moment.

Echipele implicate în trucarea de meciuri, dintre care cele mai cunoscute sunt Atalanta Bergamo, Ascoli, Hellas Verona, Cremonese, Benevento, Piacenza sau Reggiana, au primit puncte de penalizare şi amenzi cuprinse între 15.000 şi 50.000 de euro. Cea mai drastică pedeapsă a primit-o Alessandria, retrogradată în divizia inferioară.

ADVERTISEMENT