Sport

CFR Cluj l-a transferat pe Cristiano Figueiredo! A fost prezentat oficial. Fanatik confirmat

CFR Cluj a reușit încă un transfer pentru sezonul următor. Este vorba despre portarul celor de la Hermannstadt, portughezul de 30 de ani Cristiano Figueiredo
03.07.2021 | 15:45
CFR Cluj la transferat pe Cristiano Figueiredo A fost prezentat oficial Fanatik confirmat
Clubul CFR Cluj a anunţat oficial transferul portarului Cristiano Pereira Figueiredo, care în ultimele două sezoane a evoluat la formația FC Hermannstadt. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
03-07-2021
12:43

Figueiredo, prezentat oficial la CFR Cluj

CFR Cluj l-a prezentat oficial pe Cristiano Pereira Figueiredo, care în ultimele două sezoane a evoluat la formația FC Hermannstadt. FANATIK a anunţat în exclusivitate transferul încă de la începutul lunii mai.

 

Anterior, Figueiredo a jucat în ţara natală, la echipe precum SC Braga, Academica de Coimbra, Belenenses sau Vitoria Setubal. Portughezul îl va înlocui pe polonezul Grzegorz Sandomierski, care s-a despărțit de clujeniu în urmă cu două zile.

Așa cum FANATIK a anunțat încă din 20 iunie, Giedrius Arlauskis va juca în continuare în Gruia. Campioana României i-a prelungit contractul portarului lituanian.

FANATIK a aflat că Figueiredo a semnat pe o perioadă de trei ani cu formația din Gruia după două sezoane petrecute la Hermannstadt. Din informațiile noastre, înțelegerea dintre Cristiano Figueiredo și CFR Cluj a fost perfectată în urmă cu o lună, la puțin timp după începerea părții a doua a campionatului, play-off, respectiv play-out.

Cristiano Figueiredo, portarul celor de la Hermannstadt, a semnat pe 3 ani cu CFR Cluj și va câștiga 8.000 de euro lunar în această perioadă

CFR Cluj își pregătește cu atenție și sezonul următor, aducându-i lui Edi Iordănescu în principal jucători liberi de contract din Liga 1. Recent, căpitanul celor de la Sepsi, algerianul Rachid Bouhenna, a declarat în presa din țara sa că a semnat cu CFR, generând o reacție virulentă din partea covăsnenilor.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIKun alt jucător din Liga 1 și-a pus iscălitura pe un contract cu campioana ultimelor trei sezoane, aflată în pole-position pentru un nou titlu în lupta cu FCSB.

Este vorba despre portughezul Cristiano Figueiredo, portarul titular de 30 de ani al celor de la Hermannstadt. Acesta a semnat pe trei ani cu formația condusă de Marian Copilu și va avea un salariu lunar de 8.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Figueiredo a venit la Sibiu liber de contract acum doi ani și s-a impus imediat ca titular. E la final de angajament, Sibiul are șanse minime să evite retrogradarea, astfel că lusitanul s-a orientat rapid, ajutat și de interesul celor de la CFR Cluj.

Cristiano Figueiredo CFR Cluj
Adrian Manuel Scarlatache si Cristiano Figueiredo Pereira in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FC Hermannstadt, contand pentru Play-out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, sambata 8 mai 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Giedrius Arlauskis e tentat să plece, Bălgrădean mai are contract încă un an, iar polonezul Sandomierski devine liber pe 30 iunie 2021

La CFR Cluj, Figueiredo se va bate pentru postul de titular probabil cu Cristi Bălgrădean, cel care mai are încă un an de angajament cu formația ardeleană. „Pufi” a avut și el probleme recent, fiind infectat cu Covid cum v-a dezvăluit FANATIK, dar acum și-a revenit și e în lot pentru meciul de acasă cu Sepsi Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

În acest moment, titularul celor de la CFR este Giedrius Arlauskis, revenit recent la echipă, lituanianul semnând până în vară. Deși au apărut anumite declarații că Arlauskis s-ar fi înțeles să continue la CFR, situația e departe de a fi rezolvată. Mai mult, apropiații goal-keeper-ului cred că sunt șanse foarte mari ca acesta să plece tot afară. E și motivul pentru care șefii de la CFR au dorit să fie acoperiți și l-au semnat pe Figueiredo deja!

Mai ales că și al treilea portar din lotul actual, polonezul Sandomierski, va pleca de la CFR la 30 iunie 2021, el terminând contractul și neprimind nicio ofertă de prelungire.

ADVERTISEMENT

Cristiano Figueiredo a fost dorit de Dinamo înainte de a ajunge la Hermannstadt în 2019

Dacă lucrurile se vor așeza așa cum se prezintă acum, CFR Cluj va miza în sezonul următor, între buturi, pe Cristi Bălgrădean, pe Cristiano Figueiredo și, probabil, pe Ionuț Rus, împrumutat acum la Hermannstadt… Coleg cu Figueiredo.

Portughezul are o cotă destul de bună în fotbalul românesc, unde a fost adus de sibieni în iulie 2019. Puțini își mai amintesc că, înainte de a semna cu Hermannstadt, Cristiano a fost și pe lista lui Rednic la Dinamo, care a încercat să-l transfere pe când goal-keeper-ul evolua pentru Vitoria Setubal.

La CFR Cluj, Figueiredo se va bate pentru titlu, o premieră în cariera sa, ale cărei vârfuri au fost reprezentate de Sporting Braga și Valencia, la „lilieci” fiind împrumutat de clubul-mamă în sezonul 2011-2012.

  • 500.000 de euro este cota actuală a lui Figueiredo, maximul carierei fiind 1,7 milioane acum 6 ani, când juca la Braga
  • 67 de meciuri a jucat portughezul născut la Munchen pentru Hermannstadt în toate competițiile, încasând 92 de goluri, ultimele două în deplasarea recentă de la Dinamo
ADVERTISEMENT