Sport

Cristiano Ronaldo, mesaj de adio!? ”Mi-am atins scopul în Italia. Cariera unui jucător de top are suişuri şi coborâşuri”

Golgheterul lui Juventus și al Italiei, Cristiano Ronaldo, a postat un mesaj pe pagina personală de Facebook care aprinde imaginația fanilor ”Bătrânei Doamne”.
25.05.2021 | 15:47
Cristiano Ronaldo mesaj de adio Miam atins scopul in Italia Cariera unui jucator de top are suisuri si coborasuri
ADVERTISEMENT

Starul portughez, desemnat recent ”Cel mai bun fotbalist” din Serie A, în sezonul 2019/2020, se simte împlinit și mulțumit cu ceea ce a realizat în tricoul lui Juventus.

Singurul trofeu pe care CR7 nu l-a obținut cu Juventus este Liga Campionilor, exact scopul pentru care a fost transferat în 2017, de la Real Madrid, pentru 100 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo: ”Nu alerg după recorduri, ele mă urmăresc pe mine”

Fotbalistul de 36 de ani este tot mai contestat de o parte a oficialilor lui Juventus, pentru că nu a reușit să ajute multipla campioană a Italiei să cucerească un nou trofeu UEFA Champions League.

În ultima vreme s-a vehiculat tot mai des iminenta despărțire dintre cele două părți, iar ultimul mesaj al atacantului dă și mai mult frâu liber imaginației.

ADVERTISEMENT

”Viaţa şi cariera unui jucător de top are suişuri şi coborâşuri. An după an, întâlnim echipe fantastice, cu jucători extraordinari care au obiective ambiţioase. Trebuie să dăm totul pentru a ne menţine la un nivel excelent.

Anul acesta nu am putut câştiga titlul în Serie A, îi felicit pe cei de la Inter care au meritat titlul. Totuşi, trebuie să facem un inventar cu ce am câştigat în acest sezon cu Juventus, colectiv şi individual. Supercupa Italiei, Cupa Italiei, titlul de golgheter m-au umplut de fericire. Ştiu cât de greu sunt de obţinut în Italia.

ADVERTISEMENT

Cu aceste realizări, am atins obiectivele pe care mi le-am setat când am venit în Italia: să câştig titlul, Cupa şi Supercupa Italiei şi să fiu cel mai bun jucător din campionat, dar şi golgheterul din Serie A. Asta într-un campionat plin de jucători extraordinari, de cluburi uriaşe care au cultură fotbalistică.

Am mai spus asta, eu nu alerg după recorduri, ele mă urmăresc pe mine. Pentru cei care nu înţeleg ce vreau să spun, e foarte simplu: fotbalul e un joc colectiv, dar realizările individuale sunt cele care ajută echipele să-şi atingă obiectiele (…).

ADVERTISEMENT

Sunt foarte mândru de ceea ce am realizat: campion în Anglia, Spania şi Italia, câştigător al Cupei în Anglia, Spania şi Italia, câştigător al Supercupei în Anglia, Spania şi Italia, cel mai bun jucător în Anglia, Spania şi Italia, cel mai bun marcator în Anglia, Spania şi Italia. Peste 100 de goluri pentru un club din Anglia, Spania şi Italia.

Nimic nu se compară cu sentimentul să ştiu că mi-am pus amprenta în ţările în care am jucat şi că le-am adus bucurie fanilor cluburilor pe care le-am reprezentat. Pentru asta muncesc, asta mă emoţionează şi asta voi urmări până în ultima zi a carierei mele. Le mulţumesc tuturor care au luat parte în această călătorie. Rămânem împreună!”, a scris Cristiano Ronaldo, pe Facebook.

Pleacă Cristiano Ronaldo de la Juve?

În presa din Italia au apărut informații conform cărora portughezul nu ia în calcul rezilierea contractului înainte de termen, vara lui 2022, și că în continuare speră să câștige trofeul Ligii Campionilor cu Juventus.

Însă, evenimentele recente de la vila fotbalistului din Torino, trădează exact despărțirea de multipla campioană a Italiei. Mașinile de lux ale fotbalistului au luat calea Portugaliei.

Deși nu i se poate reproșa nimic din punct de vedere sportiv, oficialii lui Juve au anunțat de mai multă vreme că reconstrucția echipei trebuie să înceapă tocmai prin plecarea golgheterului portughez.

Ruptura dintre Cristiano Ronaldo și Juventus a fost semnalată tot mai insistent în ultima vreme. Chiar și mama fotbalistului a dezvăluit că fiul său nu va mai juca la Juventus din sezonul viitor.

Mai mult, Dolores Aveiro a anunțat și destinația surpriză a starului portughez. Cristiano Ronaldo ar urma ca din stagiunea ce urmează să revină la Sporting Lisabona, formație la care a fost descoperit de Ladislau Boloni, care l-a lansat în fotbalul mare.

Juventus Torino a prins ultimul loc de Liga Campionilor, în ultima etapă din sezonul recent încheiat în Serie A, meci câștigat de Juve cu 5-1 la Bologna, în care CR7 nu a jucat nici un minut.

ADVERTISEMENT