Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo este un cunoscut fotbalist născut pe data de 5 februarie 1985 în Madeira, Portugalia. Ronaldo este rivalul lui Messi, ambii jucători de fotbal fiind considerați unii dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Cristiano Ronaldo este singurul fotbalist din istoria Portugaliei care a câștigat un Balonul de Aur de cinci ori și al doilea jucător care a câștigat Gheata de Aur de trei ori.

Cristiano Ronaldo, cel mai scump transfer din toate timpurile pentru Real Madrid

Cristiano Ronaldo a început să joace fotbal la echipa Andorinha, în 1997, apoi a fost transferat la echipa Sporting Lisabona sub conducerea lui Ladislau Boloni. Antrenorul lui Manchester United de la vremea respectivă, Alex Ferguson, a văzut potențialul tânărului fotbalist și l-a adus la echipă pentru suma de 12,2 milioane de lire sterline. În anul 2009, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai scump transfer din toate timpurile pentru care Real Madrid a plătit nu mai puțin decât 94 de milioane de euro. Ronaldo și-a început cariera de fotbalist de la șase ani, iar la opt ani juca deja pentru Andorinha, unde tatăl său, Jose Dinis Aveiro, se ocupa de echipament.

Cristiano Ronaldo, cel mai scump transfer din Italia

În iulie 2018, cristiano Ronaldo a semnat cu Juventus pentru patru ani, în urma unui transfer de 100 de milioane de euro, plus alte 12 milioane de euro bonusuri. Acesta este cel mai scump transfer plătit vreodată de către un club italian pentru un jucător de peste 30 de ani.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT