Fotbal international

Cristiano Ronaldo, 400 de goluri în campionatele naționale! Când a înscris prima oară! Video

16.09.2018 | 18:24
Cristiano Ronaldo 400 de goluri in campionatele nationale Cand a inscris prima oara Video

Cristiano Ronaldo a ajuns la 400 de goluri în campionatele naţionale, după ce portughezul a reuşit o dublă în meciul Juventus – Sassuolo 2-1. Atacantul de 33 de ani a bifat primele reuşite pentru “Bătrâna Doamnă”, la a patra partidă jucată pentru campioana Italiei.

Primul gol al lui Cristiano Ronaldo pentru Juventus a venit în minutul 50, când portughezul a împins mingea în poarta apărată de Andrea Consigli. Un sfert de oră mai târziu, atacantul de 33 de ani a marcat din nou şi a ajuns la borna de 400 de goluri înscrise în campionatele naţionale.

Cristiano Ronaldo, 400 de goluri în campionatele naționale

Cristiano Ronaldo a bifat duminică borna celor 400 de goluri marcate în campionatele naţionale. De-a lungul timpului, starul portughez a evoluat în prima ligă din Portugalia, Premier League, La Liga şi Serie A. Cele mai multe reuşite le-a bifat în prima ligă din Spania, unde a marcat 311 goluri pentru Real Madrid.

Pe 7 octombrie 2002, Cristiano Ronaldo şi-a făcut debutul pentru Sporting Lisabona în prima ligă din Portugalia şi a marcat o dublă în victoria împotriva celor de la Moreirense, scor 3-0. În tricoul formaţiei de pe “Jose Alvalade”, portughezul a reuşit să înscrie trei goluri în Primeira Liga.

În vara anului 2003, Cristiano Ronaldo s-a transferat la Manchester United, cu toate că a fost curtat intens Liverpool, Arsenal, Barcelona sau Juventus. În cele şase sezoane petrecute în Premier League, atacantul a înscris 84 de goluri în Premier League. Între 2009 şi 2018, Cristiano Ronaldo a evoluat în tricoul lui Real Madrid, pentru care a marcat 311 goluri în La Liga.

Cristiano Ronaldo, golul 400 în campionatele naţionale şi reuşita 575 a carierei

După dubla din Juventus – Sassuolo 2-1, Cristiano Ronaldo a ajuns la golul 575 în carieră. Cele mai multe dintre acestea, 450 la număr, le-a înscris în perioada în care a evoluat pentru Real Madrid. Mai mult decât atât, portughezul a mai înscris 85 de goluri pentru naţionala Portugaliei, pentru care a jucat 154 de meciuri. Atacantul de 33 de ani este cel mai bun marcator din istoria selecţionatei lusitanilor.

Cristiano Ronaldo, felicitat de colegii de la Juventus, după ce a marcat golul 400 în campionatele naţionale
Cristiano Ronaldo, felicitat de colegii de la Juventus, după ce a marcat golul 400 în campionatele naţionale