Fenomenul Cristiano. E la opt goluri de locul 2 în lume, ungurul Puskas

Silviu Ghering    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
24/03/2018, 09:16
Fenomenul Cristiano. E la opt goluri de locul 2 în lume, ungurul Puskas

Este un adevărat fenomen. Chiar dacă mulţi nu îl suportă pentru aroganţa sa, portughezul Cristiano Ronaldo chiar este unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului. Egiptul era 95 la sută învingătoare în amicalul cu lusitanii, graţie altui atacant de super-clasă, Mohammed Salah, dar Ronaldo a vrut să onoreze cu mare stil al 900-lea său meci din carieră şi în minutele 92 şi 94 a scris o victorie imposibilă. 

Presa din ţara natală îi este efectiv la picioare. Cu această dublă Cristiano are acum 81 de reuşite la echipa naţională şi într-o ierarhie all time a urcat pe treapta de bronz în lume, pentru că l-a depăşit cu un gol pe japonezul Kunishige Kamamoto. Se află la exact opt lungimi în spatele unui alt nume imens al sportului rege, Ferenc Puskas, atacantul anilor 1960 de la Real Madrid, care a jucat şi pentru ţara natală, dar apoi şi pentru Spania patru partide, ce e drept fără a semna vreun gol.

Cristiano Ronaldo are 81 de goluri în 148 de meciuri

Prima poziţie rămâne intangibilă chiar şi pentru un marcator pur sânge de talia lui Ronaldo. Este ocupată de iranianul Ali Daei, care figurează în statistici cu 149 de reuşite la echipa naţională, în perioada în perioada 1993-2006, aceste 149 de goluri fiind marcate în doar 109 apariţii în tricoul Iranului!

Cum Cristiano are acum 33 de ani este greu de imaginat că ar mai putea juca foarte mulţi ani la naţională, unde are deja 148 de prezenţe, marcând de 81 de ori, cifre mai umane, mai realistice, decât cele ale lui Ali Daei. Oricum, are însă toate şansele ca până la finalul anului să ajungă al doilea în lume în această ierarhie, pentru că nu are de marcat decât nouă goluri, pentru a trece peste Puskas.

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×