Sport

Cristiano Ronaldo a bifat un nou record incredibil după hattrick-ul cu Luxemburg. Reacția lusitanului după ce a devenit numărul 1 în istorie

Cristiano Ronaldo nu se mai satură să stabilească recorduri. Portughezul a devenit fotbalistul cu cele mai multe hattrick-uri din istoria echipelor naționale.
13.10.2021 | 08:25
Cristiano Ronaldo a bifat un nou record incredibil dupa hattrickul cu Luxemburg Reactia lusitanului dupa ce a devenit numarul 1 in istorie
ADVERTISEMENT

Portugalia a distrus-o pe Luxemburg în etapa a opta din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar. Lusitanii s-au impus cu 5-0, trei dintre goluri fiind marcate de nimeni altcineva decât Cristiano Ronaldo.

Odată cu aceste trei reușite, megastarul lui Manchester United a stabilit un nou record. Cristiano Ronaldo este singurul fotbalist din istorie care ajungă să marcheze 10 hattrick-uri pentru o echipă națională.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, al zecelea hattrick la echipa națională. Record absolut

Luxemburg este victima preferată a lui Cristiano Ronaldo, atunci când lusitanul joacă pentru echipa națională. Căpitanul fostei campioane europene a ajuns la cota 9 în confruntările cu selecționata lui Luc Holtz.

Cristiano a marcat primul său gol în poarta lui Luxemburg în 2004, în preliminariile lui World Cup 2006, atunci când portughezii au câștigat cu același scor, 5-0.

ADVERTISEMENT

Contra luxemburghezilor, Ronaldo a bifat selecția cu numărul 182 la prima reprezentativă, pe care a celebrat-o cu un hattrick de senzație. Atacantul a marcat de două ori în numai cinci minute, de fiecare dată din penalty. Ultima reușită a venit din acțiune, în minutul 87.

„Este în ADN-ul meu”

Imediat după o nouă performanță istorică, CR7 a reacționa cu un mesaj pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

„O nouă victorie, un alt pas către obiectivul nostru, o altă noapte istorică apărând culorile țării noastre! Totul devine mai ușor atunci când jucăm acasă, în fața unui public care ne încurajează din primul până în ultimul minut … 

Am promis că voi face mereu mai mult și mai mult! Este în ADN-ul meu. Este în ADN-ul nostru. Nu vom fi niciodată mulțumiți, nu ne vom preda niciodată și vom lupta mereu pentru tot ceea ce putem realiza! Hai, Portugalia!”, a scris Ronaldo, pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Recordul mondial la selecții în națională, următoarea țintă

Cu trei zile înaintea meciului cu Luxemburg, Ronaldo a evoluat în victoria la scor de neprezentare a Portugaliei  cu Qatar. În acea partidă, superstarul lui Man United a bifat a 181-a selecție la prima reprezentativă, motiv pentru care a devenit fotbalistul european cu cele mai multe jocuri pentru națională.

Atacantul în vârstă de 36 mai are de tras însă pentru a deveni liderul absolut al selecțiilor în meciurile internaționale. CR7 mai are nevoie de 38 de meciuri pentru a doborî recordul lui Soh Chin Ann.

Fostul fotbalist din Malaysia are nu mai puțin de 219 meciuri jucate pentru selecționata asiatică, între 1969 și 1984. Rămâne de văzut dacă Ronaldo va reuși să doboare și acest record, misiune fiind una extrem de complicată, având în vedere că va împlini 37 de ani pe 5 februarie 2022.

  • 115 goluri a marcat Cristiano Ronaldo pentru echipa națională, cu șase mai multe decât precedentul deținător al recordului, iranianului Ali Daei

 

ADVERTISEMENT
Tags: