Sport

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalelor! Emoții mari până la gol

Cristiano Ronaldo tocmai a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalelor.
01.09.2021 | 23:51
Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria nationalelor Emotii mari pana la gol
Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalelor! Emoții mari până la gol. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

„CR7” a marcat o „dublă” în duelul dintre Portugalia și Irlanda, partidă care contează pentru calificările la Campionatul Mondial din Qatar, posibil ultimul turneu important din cariera sa.

Cristiano Ronaldo l-a devansat pe iranianul Ali Daei, cel care deținea până nu demult recordul de goluri în istoria echipelor naționale.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalelor

Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria echipelor naționale, după reușitele din meciul Portugalia-Irlanda. A ajuns 111 goluri pentru naționala țării sale, cu două mai multe decât reușise Ali Daei, fost internațional iranian.

Cele două reușite ale sale din meciul cu Irlanda au venit târziu, pe finalul partidei, la scorul de 0-1, în minutele 89 și 90+6.

ADVERTISEMENT

Cristiano putea să înscrie mult mai repede, Portugalia primind un penalty în minutul 15 al confruntării, după verificarea VAR, dar pe care starul lui Manchester United l-a ratat.

Gavin Bazunu, un portar de doar 19 ani, a reușit să ghicească colțul ales de Cristiano și a plonjat spectaculos, parând șutul. Bazunu este fotbalistul lui Manchester City, dar în prezent e împrumutat la Portsmouth, formație din League One, echivalentul ligii 3.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo este și cel mai bun marcator din toate timpurile, acesta reușind să depășească 760 de goluri în carieră, devansându-l pe Joseph Bican, fostul mare jucător al Slaviei Praga.

Momentul de glorie a venit în Supercupa Italiei, când Juventus s-a impus cu 2-0 în fața lui Napoli.

ADVERTISEMENT
  • 36 de ani are Cristiano Ronaldo

De când nu mai ratase Cristiano Ronaldo un penalty

Cristiano Ronaldo nu mai ratase un penalty pentru Portugalia din 2018, de la Campionatul Mondial din Rusia, atunci când irosea o lovitură de pedeapsă împotriva Iranului.

Microbiștii au glumit pe rețelele de socializare și au lansat o teorie conform căreia nu a fost o simplă coincidență că Ronaldo a ratat un penalty cu Iran, Ali Daei, fotbalistul pe care tocmai l-a întrecut, fiind cel care a scris istorie pentru iranieni.

Golul marcat împotriva Irlandei a venit după un joc bun al portughezilor, însă care primiseră gol pe finalul primei reprize, după un corner executat perfect și finalizat de către John Egan, fundașul lui Sheffield United.

Cristiano intră în istoria fotbalului cu un nou record din postura de jucător al lui Manchester United, club la care a revenit recent, spre finalul perioadei de mercato din vară.

  • 45.000.000 de euro este cota de piață a lui Cristiano Ronaldo, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: