Sport

Cristiano Ronaldo a egalat recordul lui Ferenc Puskas. Portughezul scrie istorie

12.11.2020 | 09:55
Cristiano Ronaldo a egalat recordul lui Ferenc Puskas Portughezul scrie istorie
ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Juventus Torino a marcat golul cu numărul 746 din cariera sa și are acum același număr de reușite ca Ferenc Puskas. Doar trei jucători au mai multe goluri ca Ronaldo. 

Cristiano Ronaldo a reușită să bifeze încă o bornă istorică. Vedeta campioanei Italiei a marcat pentru echipa națională în minutul 85 al partidei amicale contra celor din Andorra și a urcat pe poziția a patra în topul all-time al marcatorilor din toate competițiile.

ADVERTISEMENT

Portughezul a ajuns la reușita cu numărul 746 în carieră, atât la formațiile de club, cât și la echipa națională, și l-a egalat pe maghiarul Ferenc Puskas. Peste ei mai sunt doar Josef Bican, cu 805 reușite, Romario, cu 772 și Pele, cu 767 de goluri.

Ronaldo a marcat în jocul cu Andorra

Rivalul jucătorului de la Juventus Torino, Lionel Messi, este doar pe poziția a șaptea, cu 722 de goluri, sub Gerd Muller, care a înscris de 734 de ori. În partida cu Andorra, fotbalistul lui Juve a fost introdus la pauză și a marcat în minutul 85. Mai mult decât atât, a reușit și o pasă de gol. Portugalia a învins-o pe Andorra cu 7-0.

ADVERTISEMENT

Ronaldo mai are pe listă un record și este destul de aproape să-l atingă. Portughezul își dorește să-l bată pe Ali Daei la reușitele marcate pentru națională. Iranianul, în vârstă de 51 de ani, a marcat 109 goluri în 149 de convocări. Jucătorul lui Juventus Torino a reușit 102 goluri în 168 de jocuri.

Următorul meci în care Cristiano Ronaldo  ar putea marca este cel dintre Portugalia și Franța din Liga Națiunilor. Partida se va juca pe 14 noiembrie de la ora 21:45. Pentru echipa de club portughezul a marcat 6 goluri în patru jocuri de campionat. Ronaldo a evoluat și într-o partidă din Liga Campionilor, însă nu a reușit să înscrie.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo ar putea ajunge la PSG

Campioana Italiei are de gând să facă unul dintre cele mai tari schimburi de fotbaliști din ultimul timp. Juventus vrea să-l aducă  pe Neymar (28 de ani) și să-l cedeze în locul acestuia pe Cristiano Ronaldo (35). Ambii fotbaliști au contracte până în 2022, iar prelungirea lor, în cazul ambilor jucători, are șanse destul de reduse.

Portughezul a ieșit accidentat în partida disputată de Juventus contra lui Lazio. El a fost înlocuit cu Dybala când mai erau 14 minute din joc.

ADVERTISEMENT

Înainte de a ieși de pe teren, Cristiano Ronaldo a înscris golul formației sale și a ajuns pe poziția a doua în ierarhia celor mai buni marcatori din Serie A, la egalitate cu Andrea Belotti.

 

ADVERTISEMENT
Tags: