Fotbal international

Cristiano Ronaldo a marcat primele goluri pentru Juventus în Serie A. Video

16.09.2018 | 17:19
Cristiano Ronaldo a marcat primele goluri pentru Juventus în Serie A. Video

Cristiano Ronaldo a marcat primele goluri pentru Juventus în Serie A, în partida disputată pe teren propriu în compania celor de la Sassuolo. Prima reușită a starului portughez a venit în minutul 50 al partidei, după un corner executat de pe partea dreaptă a terenului. Unul din apărătorii oaspeților a respins greșit mingea, care a ajuns la Ronaldo, iar acesta nu l-a iertat pe portarul advers. După 15 minute, Ronaldo a marcat din nou.

De patru meciuri a avut nevoie Ronaldo pentru a marca în tricoul lui Juventus Torino. Starul portughez nu a reuşit să înscrie până la meciul cu Sassuolo, deşi jucase în trei partide oficiale în Serie A. Lusitanul s-a remarcat la debutul pentru campioana en-titre cu un o lovitură aplicată portarului advers, iar în duelul cu Lazio Roma a fost protagonistul unei ratări cu poarta goala. Noul star al campioanei Italiei nu s-a remarcat cu nimic în ultimul meci cu Parma. Cristiano Ronaldo a marcat 450 de goluri în 438 de partide disputate pentru Real Madrid în 9 sezoane petrecute pe Santiago Bernabeu. Lusitanul a câştigat de patru ori Liga Campionilor cu formaţia spaniolă şi a fost recompesant de tot atâtea ori cu Balonul de Aur.

Cristiano Ronaldo a marcat primele goluri de la transferul în Italia

În minutul 50 al partidei Juventus Torino – Sassuolo, campioana Italiei a executat un corner de pe partea dreaptă a terenului, unul dintre jucătorii lui Juventus a vrut să reia din foarfecă spre poartă, dar nu a reușit decât să șteargă mingea, care a ajuns la unul dintre apărătorii lui Sassuolo. Acesta a greșit și a respins doar până la Ronaldo, iar portughezul a marcat cu poarta goală.

După doar 15 minute, Ronaldo a marcat din nou. Jucătorii lui Juve au scăpat pe contraatac, Emre Can l-a găsit pe Cristiano cu o pasă la firul ierbii la marginea careului, portughezul a pătruns în suprafața de pedeapsă și a șutat la colțul lung, fără șanse pentru portarul advers.

Transferul lui Ronaldo este rețeta financiară perfectă pentru Juventus

Formaţia torineză l-a achiziţionat pe Cristiano Ronaldo în această vară de la Real Madrid în schimbul sumei de 115 milioane de euro şi îi plăteşte un salariu anual de 30 de milioane de euro. Mutarea a produs efecte spectaculoase din punct de vedere al marketingului, iar vânzările de tricouri în Europa ale lui Juventus au crescut cu 145,5% în luna august, faţă de aceaşi perioadă din anul trecut.

“Liga Campionilor este un trofeu pe care toată lumea vrea să-l câștige, dar este foarte dificil. Juventus a fost aproape, dar finala este întotdeauna o necunoscută. Sper să aduc noroc, dar ne trebuie liniște. Vom lupta pentru toate trofeele. Întâmpinarea de care am avut parte m-a emoționat. Le mulțumesc tuturor celor care s-au bucurat pentru venirea mea. L-am cunoscut pe Allegri și abia aștept să ne vedem la primul antrenament, în 30 iulie. Vreau să joc în prima etapă din Serie A. Nu am venit aici în vacanță, vreau să triumf cu Juventus. Sunt aici pentru a-mi lăsa amprenta în istoria clubului. Nu mă gândesc la Balonul de Aur. Întotdeauna vreau să câștig și să fiu cel mai bun. Dacă lucrurile merg bine, cu siguranță aș putea avea șansa să-l câștig din nou. Dar nu este ceva ce mă face să pierd somnul”, a afirmat Ronaldo imediat după ce a fost prezentat de şefii echipei italiene.