Fotbal international

Cristiano Ronaldo a reușit să transforme cele mai multe penalty-uri în acest secol. Pe ce loc se află Lionel Messi, marele lui rival

02.08.2020 | 14:34
Cristiano Ronaldo a reusit sa transforme cele mai multe penaltyuri in acest secol Pe ce loc se afla Lionel Messi marele lui rival
Cristiano Ronaldo a reușit să transforme cele mai multe penalty-uri în acest secol. Care sunt jucătorii care îl urmează pe portughez
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo se află pe primul loc în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe goluri marcate din penalty în secolul 21. Portughezul de la Juventus a reușit să înscrie de 114 ori din lovitură de la 11 metri, iar marele său rival, Leo Messi, este pe locul doi în top și a dat gol din penalty doar de 75 de ori.

Pe locul al treilea se află Francesco Totti care are același număr de reușite ca argentinianul de la Barcelona. În top se mai regăsesc și Zlatan Ibrahimovic, Frank Lampard sau Steven Gerrard.

ADVERTISEMENT

Doi fotbaliști importanți din istoria fotbalului, Alessandro Del Piero și Ronaldinho se află pe locul al șaptelea, cu 44 de penalty-uri transformate în goluri. Clasamentul s-a bazat pe primele 5 campionate din Europa și pe loviturile de la 11 metri reușite de jucători în toate competițiile, cu excepția meciurilor echipelor naționale.

Cum arată clasamentul penalty-urilor ratate

În ceea ce privește penalty-urile ratate, argentinianul Barcei este pe prima poziție, cu 22. Pe locul al doilea se află Cristiano Ronaldo care este la egalitate cu Francesco Totti, fiecare are 18 ratări.

ADVERTISEMENT

Ciro Immobile de la Lazio Roma l-a învins pe Cristiano la capitolul goluri marcate din lovitură de la 11 metri în actuala stagiune.

Atacantul romanilor a cucerit Gheata de Aur a Europei pentru că a reușit să marcheze de 36 de ori în actualul sezon din Italia. Ciro l-a egalat pe argentinianul Gonazalo Higuain în topul golurilor reușite într-o singură stagiune de Serie A. Fostul record era stabilit în urmă cu patru ani.

ADVERTISEMENT

12 goluri din penalty are Ronaldo în actualul sezon

Cristiano Ronaldo s-a clasat pe doi în sezonul acesta în clasamentul goalgheterilor din Italia, cu 31 de goluri. Fostul jucător de la Real Madrid sau Manchester United a reușit să înscrie de 12 ori de la punctul cu var, iar Ciro Immobile a marcat de 14 ori de acolo. Jucătorul lui Lazio a reușit 40 de goluri din penalty în cariera sa pentru echipele de club.

Cristiano Ronaldo și Ciro Immobile s-au duelat și pentru titlul de campioni ai Italiei. Portughezul a câștigat lupta după ce echipa sa, Juventus, a obținut 83 de puncte, în timp ce Lazio are doar 78.

ADVERTISEMENT

Inter Milano și Atalanta s-au aflat și ele în lupta pentru titlu, dar au reușit să acumuleze doar 82, respectiv 78 de puncte, astfel Juventus s-a încoronat pentru a noua oară consecutiv campioana Italiei.

ADVERTISEMENT
Tags: