Sport

Cristiano Ronaldo a scăpat de procesul în care era acuzat de viol! Evită plata a 72.000.000 de dolari

Cristiano Ronaldo a scăpat de procesul în care era acuzat de viol, după ce un judecător din SUA a decis că avocaţii părţi adverse au folosit documente furate.
08.10.2021 | 10:43
Cristiano Ronaldo a scapat de procesul in care era acuzat de viol Evita plata a 72000000 de dolari
Cristiano Ronaldo a scăpat de procesul în care era acuzat de viol! Evită plata a 72.000.000 de dolari
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a primit o veste bună din Statele Unite ale Americii, unde era pe rol procesul de viol intentat de Kathryn Mayorga. Un judecător din Nevada a decis să respingă cazul, după ce avocaţii femeii ar fi folosit documente furate.

Cristiano Ronaldo a scăpat de procesul în care era acuzat de viol: “Singura sancţiune adecvată”

Decizia judecătorului a venit joi noapte, iar echipa legală a lui Kathryn Mayorga are 14 zile la dispoziţie pentru un recurs. Magistratul Daniel Albregts a susţinut că avocatul Leslie Mark Stovall şi-a construit cazul cu ajutorul unor documente provenite de la “Football Leaks”, iar acestea fuseseră sustrase.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo obţinuse o primă victorie în 2019, când justiţia din SUA a anunţat că acuzaţiile nu pot fi dovedite, astfel că jucătorul nu a fost urmărit penal pentru fapta petrecută cu zece ani înainte.

“Să respingi dosarul Mayorga din cauza comportamentului incorect al avocatului său este sever. Dar, din păcate, este singura sancţiune adecvată pentru a garanta integritatea procedurii judiciare”, a scris Daniel Albregts în motivarea deciziei.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo i-a cumpărat tăcerea în 2010

Presupusul viol ar fi avut loc într-o cameră de hotel din Las Vegas, în vara lui 2009, iar un an mai târziu, cele două părţi ar ajuns la o înţelegere, printr-o soluţionare confidenţială.

Astfel, Cristiano Ronaldo i-a plătit 375.000 de dolari lui Kathryn Mayorga, în august 2010. Suma nu atestă faptul că jucătorul şi-a recunoscut vinovaţia, ci a fost doar o plată prin care femeia nu ar fi putut să divulge informaţii în presă.

ADVERTISEMENT

După opt ani, Kathryn Mayorga a decis să rupă tăcerea, implicit şi acordul prin care primise 375.000 de dolari, şi l-a dat în judecată pe Cristiano Ronaldo.

“Ştiri false! Vor să se promoveze şi se folosesc de numele meu. E normal. Vor să fie faimoase folosindu-se de numele meu, dar aceste lucruri fac parte din viaţa mea. Totul e bine, sunt un om fericit”, a fost reacţia lui Cristiano Ronaldo, la scurt timp după ce Kathryn Mayorga l-a dat în judecată.

ADVERTISEMENT

A cerut daune în valoare de 72.000.000 de dolari

Kathryn Mayorga şi-a dorit să primească daune în valoare de 72.000.000 de dolari, iar suma era defalcată astfel: 24.000.000 dolari pentru durerea şi suferinţa din trecut, 24.000.000 dolari pentru durerea şi suferinţa pe care le va simţi în viitor şi 24.000.000 dolari pentru despăgubiri.

Din 2018 şi până în prezent, Kathryn Mayorga a cheltuit aproape 1.500.000 de dolari pentru procesul din SUA. Astfel, dacă va fi păstrată soluţia dată de judecătorul Daniel Albregts, femeia a pierdut o sumă impresionantă pentru nimic.

“Vreau să-l învăţ o lecţie. Vreau să fie tras la răspundere pentru ce a făcut. El m-a violat, vreau să-mi plătească tratamentul de recuperare”, a declarat Kathryn Mayorga când a dezvăluit că Ronaldo ar fi violat-o în 2009.

ADVERTISEMENT