Fotbal international

Cristiano Ronaldo, ales fotbalistul secolului. Cine a mai fost premiat la Dubai

27.12.2020 | 21:10
Cristiano Ronaldo ales fotbalistul secolului Cine a mai fost premiat la Dubai
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a primit premiul de “Fotbalistul Secolului”, pentru perioada 2001-2020, nefiind singurul om de fotbal premiat în cadrul galei Globe Soccer Awards. 

În cadrul galei Globe Soccer Awards, găzduită de Dubai, Cristiano Ronaldo l-a învins pe Lionel Messi în cursa pentru marele trofeu.

ADVERTISEMENT

Au mai fost premați și Pep Guardiola sau Robert Lewandowski, fiecare câștigător la catgoria pentru care a fost nominalizat. De asemenea, au primit trofee Hansi Flick, Gerard Pique și Iker Casillas.

Cristiano Ronaldo a fost desemnat fotbalistul secolului. Cine a mai fost premiat

Cristiano Ronaldo își va mai trece încă un record în palmares, va devini de la 1 ianuarie 2021 singurul jucător încă în activitate care dă goluri în fiecare sezon în ultimele două decenii.

ADVERTISEMENT

“E frumos să atingi un nou record de fiecare dată. Nu e ușor, sunt atâția ani dar cifrele vorbesc de la sine. Sunt mândru de ceea ce am realizat, nu ar fi fost ușor fără cei care au fost alături de mine.

Este un premiu fantastic, am fost inclus și în cea mai bună echipă conform France Football. Ceea ce contează este că îmi place încă să joc fotbal chiar dacă fac asta de 20 de ani. E o viață fantastică”, a declarat Cristiano Ronaldo, în momentul decernării premiului Glober Soccer.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Globe Soccer (@globesoccer)

În afară de Cristiano Ronaldo, cel care a fost răsplătit cu titlul de cel mai bun fotbalist al secolului, au mai fost răsplătiți cu trofee nume mari din istoria sportului cu balonul rotund. Este vorba despre Robert Lewandowski și cel care a primit premiul de Jucătorul anului 2020, Hansi Flick, ales antrenorul anului.

De asemenea, Gerard Pique și Iker Casillas au primit premii pentru întreaga carieră, iar Real Madrid a fost desemnată echipa secolului. Echipa anului 2020 a fost aleasă Bayern Munchen, câștigătoarea UEFA Champions League. În mod surprinzător, antrenorul secolului a fost ales Pep Guardiola, considerat mai bun decât Sir Alex Ferguson și Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

France Football a ales echipa secolului

France Football a alcătuit de curând cea mai bună echipa de vis, din istoria fotbalului. Marele nostru fotbalist Gheorghe Hagi fiind singurul român nominalizat, printre nume precum  Pele sau Maradona.

Cristiano Ronaldo a prins echipa fiind alături de Messi și Ronaldo (R9), în trio-ul ofensiv câștigător. Pele și Maradona au fost aleși mijlocași ofensivi, Matthaus și Xavi mijlocași defensivi, în timp ce Maldini, Bekenbauer și Cafu trio defensiv.

Postul de portar în echipa ideală a fost ocupat de Lev Yashin. Anul acesta France Football nu a mai acordat Balonul de Aur, preferănd în schimb să compună cea mai bună echipă din istorie. Pep GUardiola a fost desemnat antrenorul secolului în timp ce Robert Lewadowski fotbalistul anului. Hansi Flick de la Bayern a câștigat trodeul de cel mai bun antrenor din 2020.

 

 

ADVERTISEMENT