Fotbal international

Cristiano Ronaldo, amendă record pentru evaziune fiscală! L-a depăşit pe Adrian Mutu

21.12.2018 | 15:26
Cristiano Ronaldo amenda record pentru evaziune fiscala La depasit pe Adrian Mutu

Cristiano Ronaldo a primit o amendă record pentru evaziune fiscală. Starul lui Juventus şi avocaţii acestuia au acceptat acuzele Trezoreriei Spaniole, iar pe 21 ianuarie 2019 va fi judecat cazul fotbalistului care a recunoscut o serie de delicte fiscale comise în perioada 2011-2014.

Fotbalistul de 33 de ani va primi o condamnare de doi ani cu suspendare şi va fi obligat să plătească o amendă în valoare de 18,8 milioane de euro. Cristiano Ronaldo a fost acuzat că nu a plătit taxe în valoare de 14,7 milioane de euro. În perioada petrecută la Real Madrid, jucătorul a comis patru infracţiuni economice.

Cristiano Ronaldo, amendă record pentru evaziune fiscală. Nu se prezintă la proces

Cristiano Ronaldo a primit o amendă record pentru evaziune fiscală, dar nu va fi prezent la procesul care va avea loc pe 21 ianuarie 2019. Conform presei din Spania, fotbalistul de 33 de ani i-a anunţat pe procurori că nu va veni în Madrid, prezenţa acestuia nefiind obligatorie după ce a recunoscut faptele. Adrian Mutu a fost amendat de Chelsea cu 17 milioane de euro după ce formaţia din capitala Angliei a cerut despăgubiri pentru prejudiciul de imagine creat clubului de pe “Stamford Bridge”.

Cristiano Ronaldo, amendă record pentru evaziune fiscală. A recunoscut delictele
Cristiano Ronaldo, amendă record pentru evaziune fiscală. A recunoscut delictele

Vedeta lui Juventus nu este singurul fotbalist care a avut probleme cu legea din cauza delictelor economice. De-a lungul timpului, Luka Modric, Marcelo, Radamel Falcao, Angel Di Maria sau Javier Mascherano au comis evaziune fiscală şi au ajuns la o înţelegere cu fiscul din Spania. Procesul lui Cristiano Ronaldo este programat pentru luni, 21 ianuarie 2019, de la ora 09:50. În vară. fotbalistul de 33 de ani s-a transferat de la Real Madrid la Juventus, după ce “Bătrâna Doamnă” a plătit 100 de milioane de euro în schimbul celui mai bun marcator din istoria clubului din capitala Spaniei. În actualul sezon, atacantul portughez a marcat 12 goluri în cele 21 de meciuri jucate pentru campioana Italiei.