Sport

Cristiano Ronaldo, amendă uriașă din partea UEFA pentru o postare pe social-media

Cristiano Ronaldo riscă o amendă uriașă din partea forului fotbalistic UEFA pentru o postare de pe rețelele de socializare, din timpul EURO 2024.
05.07.2024 | 09:00
Cristiano Ronaldo amenda uriasa din partea UEFA pentru o postare pe socialmedia
Cristiano Ronaldo poate fi amendat de UEFA pentru un motiv uluitor / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională a Portugaliei continuă turneul final, unde a trecut la penalty-uri de selecționata Sloveniei. Lusitanii vor da piept acum cu Kylian Mbappe & Co, într-un duel șoc din sferturile competiției.

Amendă uriașă pentru Cristiano Ronaldo

UEFA ia în calcul amendarea șeptarului naționalei Portugaliei, totul dintr-un motiv complet uluitor. Forul fotbalistic ar putea reacționa după ce unul dintre partenerii lui Cristiano Ronaldo a publicat o postare specială.

ADVERTISEMENT

Portughezul colaborează cu compania Whoop, care are brățări concepute pentru monitorizarea datelor din meciuri. Brățara poate monitoriza pulsul, iar reprezentanții brandului s-au folosit de aceste date.

Fluierul final al primelor 90 de minute i-a adus lui Ronaldo un puls de peste 180 de bătăi pe minut. Penalty-ul ratat de Cristiano i-a scăzut dramatic pulsul, ceea ce denotă calmul lui, ajungând la sub 110 BPM.

ADVERTISEMENT

De asemenea, penalty-ul câștigător l-a dus pe Cristiano Ronaldo în culmea fericirii, ajungând iar la 180 BPM. UEFA consideră postarea celor de la Whoop drept o practică de marketing prea agresivă.

Lusitanul n-ar fi primul caz care ar fi amendat de UEFA pentru datele oferite din timpul meciurilor. În 2012, danezul Nicklas Bendtner a plătit o amendă de 100.000 de euro pentru date medicale publicate, întrucât forul refuză asocierea cu anumite branduri.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, omul recordurilor

Cristiano Ronaldo a bifat deja un record la turneul final, întrucât a participat la șase turnee finale ale EURO. Lusitanul i-a depășit pe conationalul Pepe și pe fostul coleg de la Real Madrid, Luka Modric, care au cinci prezențe.

De asemenea, lusitanul se află și în cursa pentru a deveni cel mai bun pasator decisiv din istoria EURO. Cristiano Ronaldo l-a egalat pe cehul Karel Poborský, cu opt pase decisive. Atacantul portughez se află peste Cesc Fabregas, Bastian Schweinsteiger sau Robben, cu câte cinci assist-uri.

ADVERTISEMENT

Totodată, portughezul țintește câștigarea trofeului alături de naționala Portugaliei, cu care a mai reușit performanța. Nu ar fi primul EURO câștigat de lusitani, după cel din 2016, chiar împotriva Franței, scor 1-0, eroul fiind Eder.

ADVERTISEMENT