Sport

Englezii anunță că Ronaldo s-a înțeles cu Manchester City! Portughezul a părăsit cantonamentul lui Juventus

Cristiano Ronaldo este aproape de o revenire în Premier League, la mare rivala a lui Manchestrer United.
27.08.2021 | 12:59
Englezii anunta ca Ronaldo sa inteles cu Manchester City Portughezul a parasit cantonamentul lui Juventus
ADVERTISEMENT
27-08-2021
10:00

Juventus și-a luat rămas bun de la colegi

Transferul lui Cristiano Ronaldo la Manchester City a intrat în linie dreaptă, portughezul părăsind în această dimineață cantonamentul echipei Juventus Torino.

Jurnalistul Fabrizio Romano a anunțat că Ronaldo nu s-a antrenat vineri dimineață, a stat doar 40 de minute la baza de pregătire a italienilor și și-a luat la revedere de la colegi.

26-08-2021
15:20

Juventus și-a dat acordul

Transferul lui Cristiano Ronaldo de la Juventus Torino la Manchester City a aintrta în linie dreaptă, după ce italienii și-au dat acordul ca superstarul portughez să plece.

Conform Gazzetta dello Sport, conducătorii ”Bătrânei Doamne” i-au transmis agentului Jorge Mendes sunt dispuși să-l cedeze pe Ronaldo pentru 25 de milioane de euro. Singura condiție puisă de italieni a fost ca tranzacția să se realizeze în cursul zilei de joi, altfel afacerea pică.

Mendes a plecat de urgență în Anglia pentru a-i convinge pe ”cetățeni” să scoată imediat suma din conturi și să plătească transferul portughezului de 36 de ani.

26-08-2021
13:58

Portughezul s-a aflat în discuții cu campioana Angliei, Manchester City, și se pare că cele două părți au ajuns la un numitor comun pentru materializarea transferului, potrivit publicației spaniole AS. Totuși, a mai rămas un detaliu important care trebuie pus la punct de către cele două cluburi implicate.

„S-a ajuns la un acord total între Manchester City și Cristiano Ronaldo. Mai rămâne doar ca Juventus să accepte un jucător de la Manchester City care să fie inclus în afacere”, scriu spaniolii de la AS.

Mai rămâne de văzut modul în care transferul se va finaliza. Juventus vrea să-l dea pe Cristiano Ronaldo la schimb cu Gabriel Jesus, dar Pep a decis ca brazilianul să mai rămână pe Etihad încă un an

În schimb, campioana din Premier League ar fi dispusă să-l cedeze pe Raheem Sterling, însă echipa din Torino nu ar avea niciun interes pentru aducerea jucătorului enlgez.

Jurnaliștii italienii au scris, miercuri seară, despre o posibilă mutare a lui Cristiano Ronaldo în Premier League. Agentul său, Jorge Mendes, a călătorit de urgență la Torino pentru a discuta cu Cristiano Ronaldo, dar și cu conducerea lui Juventus despre o plecare a cvintuplu câștigător al Balonului de Aur.

Manchester City a demarat negocierile

Unica echipă care își permite aducerea lui Cristiano Ronaldo este Manchester City, cei de la PSG excluzând posibilitatea de a face vreo ofertă.

ADVERTISEMENT

Gruparea din Premier League este dispusă să îi ofere portughezului un contract pe două sezoane și un salariul anual de 15 milioane de euro, anunță jurnalistul Gianluca Di Marzio, de la Sky Sport.

Jorge Mendes a discutat cu șeicii grupării de pe Etihad și s-a ajuns la concluzia că atacantul portughez poate semna, dar cu anumite condiții.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, echipa lui Pep Guardiola nu intenționează să ofere și o sumă de transfer, lucru cu care Juventus nu ar fi de acord.

În aceste condiții, există posibilitatea unui schimb de jucători între cele două cluburi, numele lui Gabriel Jesus fiind cel vehiculat pentru un transfer la Torino.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo le-a spus unor colegi unde vrea să plece

Potrivit unui fost jurnalist de la Telefoot mercato, Simone Rovera, starul portughez vrea la Manchester City, nimeni alta decât marea rivală a fostei sale echipe, Manchester United.

La City, Cristiano Ronaldo ar urma să-l înlocuiască pe Aguero, ajuns la Barcelona.

Rămâne de văzut dacă portughezul chiar va merge la marea rivală a fostei sale echipe și cum va fi privit de fani, însă până la încheierea perioadei de mercato mai sunt câteva zile, așa că trebuie să se decidă rapid.

ADVERTISEMENT

De altfel, motivul pentru care ar fi cerut să fie rezervă în prima etapă, cea cu Udinese, ar fi fost că nu voia să se accidenteze și să piardă astfel transferul.

Dacă ar alege altă echipă, atacantul ar trebui să-și reducă mult salariul pe care îl are acum la Juventus, 31 de milioane de euro pe an.

ADVERTISEMENT