Sport

Cristiano Ronaldo, aproape de plecarea de la Juventus! Suma ridicolă cerută de italieni

Deși a fost cel mai bun om al Portugaliei la Euro 2020, Cristiano Ronaldo va pleca de la Juventus în această vară.
03.07.2021 | 16:20
Cristiano Ronaldo aproape de plecarea de la Juventus Suma ridicola ceruta de italieni
ADVERTISEMENT

Ronaldo nu a putut evita eliminarea lusitanilor în optimile Campionatului European în ciuda evoluțiilor entuziasmante pe care le-a avut.

Starul portughez a stabilit o serie de recorduri în aventura europeană care a început în 2004, printrew alte fiind cel mai bun marcator de la turneele finale continentale.

ADVERTISEMENT

Plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Juventus se va face în această vară

Toate aceste recorduri și prestații foarte bune nu i-a impresionat însă pe conducătorii celor de la Juventus, astfel că atacantul portughez are șanse mari să părăsească Serie A în această vară, principalul motiv fiind salariul său uriaș.

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, conducătorii ”Bătrânei Doamne” vor să scadă din cheltuieli, iar o redecere de 30.000.000 de euro, cât reprezintă salariul anul al lui Ronaldo, ar fi un început foarte bun.

ADVERTISEMENT

Agentul fotbalistului, Jorge Mendes, a avut deja o întâlnire cu șefii clubului torinez și a fost informat de faptul că prețul pentru care Juventus este dispusă să-l cedeze pe Ronaldo, care mai are un an de contract, este de doar 29 de milioane de euro.

Duel PSG – Manchester United pentru semnătura lui Ronaldo

Dacă suma de transfer nu ar reprezenta o problemă pentru multe cluburi europene, salariul lui Cristiano Ronaldo ține departe multe dintre echipele care și l-ar dori în lot pe starul ajuns la 36 de ani.

ADVERTISEMENT

În condițiile date, singurele care par să fi rămas pe fir sunt Manchester United, acolo unde portughezul a mai jucat între 2003 și 2009, și Paris Saint-Germain, care încearcă să-și îndeplinească visul de a cuceri Champions League.

Deși o revenire pe Old Trafford ar fi pe placul fotbalistului și a majorității fanilor lui United, acest lucru pare destul de improbabiul din caza faptului că Ronaldo nu pare dispus să renunțe la cererile sale: doi ani de contract și salariu identic cu cel de la Juventus, adică 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Griezmann, în locul lui Ronaldo

Singurul club care pare convins să accepte aceste cereri ale portughezului este Paris Saint-Germain. Dacă mutarea se va face în această vară, antrenorul Mauricio Pochettino ar avea la dispoziție un trio ofensiv cu adevărat letal: Ronaldo – Mbappe – Neymar.

Înainte de a pleca la Euro 2020 cu naționala Portugaliei, Cristiano Ronaldo a postat un mesaj misterios pe rețelele de socializare care a fost interpretat de multă lume ca un anunț de plecare din Italia.

De altfel, presa italiană a scris în trecut că Juventus i-ar fi găsit deja un înlocuitor portughezului, în cazul în care vor reuși să se despartă de acesta. Multipla campioană a Italiei a pus ochii pe atacantul francez al celor de la FC Barcelona, Antoine Griezmann.

ADVERTISEMENT