Sport

Titular cu Liechtenstein, Cristiano Ronaldo a bătut un nou record la nivel mondial. Prima reacție a starului portughez. Update

Cristiano Ronaldo a condus naționala Portugaliei în startul campaniei preliminariilor Euro 2024 și la prima apariție pe teren a bătut recordul mondial all-time de selecții.
24.03.2023 | 09:08
Titular cu Liechtenstein Cristiano Ronaldo a batut un nou record la nivel mondial Prima reactie a starului portughez Update
Cristiano Ronaldo s-a arătat extrem de mândru pentru faptul că a devenit jucătorul cu cele mai multe selecții la națională din istoria fotbalului mondial. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
24-03-2023
07:14

Mesajul lui Ronaldo după ce a stabilit un nou record

Cristiano Ronaldo s-a arătat extrem de mândru pentru faptul că a devenit jucătorul cu cele mai multe selecții la națională din istoria fotbalului mondial.

”E un sentiment atât de bun să joc din nou pentru naționala noastră și să marchez pe un stadion special pentru mine. Sunt mândru că am devenit cel mai selectat jucător vreodată”, a scris starul, pe contul de Instagram.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

 

23-03-2023
21:08

Cristiano a vrut să ”fure” golul lui Cancelo. Ulterior și-a trecut în cont o reușită din penalty și una din acțiune

Cristiano Ronaldo, jucătorul cu cele mai multe selecții la națională din istoria fotbalului mondial, este și liderul all-time al marcatorilor, cu 118 reușite. Și dorește să urce ștacheta în continuare.

O demonstrează și reacția pe care a avut-o la reușita de 1-0 a lui Joao Cancelo. Mingea șutată de coechipierul său a trecut printr-o mare de picioare, atingându-l și pe cel al lui Cristiano, înainte de a intra în poartă. Ronaldo a ridicat mâna triumfător, însă nu el avea să fie cel creditat cu reușita, ci actualul echipier al lui Bayern.

În repriza secundă însă dorința lui Ronaldo s-a împlinit. El a transformat o lovitură de pedeapsă acordată pentru un fault al lui Sandro Wieser, iar mai apoi a marcat și din acțiune.

23-03-2023
19:55

Cristiano Ronaldo a bătut recordul mondial de selecții

Înaintea startului preliminariilor Euro 2024, Cristiano Ronaldo avea 196 de selecții la prima reprezentativă și era la egalitate cu Bader Al-Mutawa, care a jucat de tot atâtea ori pentru prima reprezentativă a statului Kuwait.

Însă, din această seară, în care a este căpitanul reprezentativei în partida contra Liechtensteinului, a devenit noul recordman absolut.

Chiar dacă are 38 de ani și nu mai joacă în Europa, ci la Al-Nassr, Cristiano Ronaldo ramâne punct fix al naționalei Portugaliei și sub comanda noului antrenor, Roberto Martinez. Și va conduce reprezentativa, din postura de căpitan, și în primele meciuri preliminare pentru Euro 2024.

Cristiano Ronaldo, spre borna 197 sub tricoul reprezentativei, un nou record mondial absolut

Portugalia s-a despărțit de Fernando Santos după Cupa Mondială din Qatar. O decizie cumva așteptată după un final de turneu în care l-a ținut pe bancă în momente importante pe Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

În locul acestuia a fost adus Roberto Martinez. Și fanii portughezi speră ca echipa să ajungă din nou în vârful topului european, dar și, de ce nu, să dea lovitura la viitoarea Cupă Mondială.

Iar unul dintre argumente, desigur, a fost și faptul că a înțeles ce înseamnă Ronaldo pentru Portugalia. Motiv pentru care, imediat după instalare, anunța că se va baza pe Cristiano în campania Euro 2024.

ADVERTISEMENT

”E un jucător foarte dedicat, extrem de important pentru echipă. Eu nu mă uit la vârstă, caut alte aspecte. Cristiano îi poate ajuta pe colegi cu experiența sa.

Mi se pare esențial pentru a crea o formație competitivă, câștigătoare”, a explicat Roberto Martínez.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ronaldo a fost convocat pentru partidele cu Liechtenstein (joi, acasă) și cu Luxemburg (duminică, în deplasare). Iar aceste meciuri îi vor permite să spargă noi bariere.

Cristiano are până acum 196 de selecții în prima reprezentativă. Cifră cu care este la egalitate cu kuweitianul Bader Al-Mutawa. Astfel că va deveni unicul deținător al recordului.

ADVERTISEMENT

Iar dacă va bifa ambele meciuri, dar și pe cele din startul verii, cu Bosnia și Irlanda, va deveni primul fotbalist cu 200 de meciuri la reprezentativă.

În plus, Ronaldo, care în august va împlini două decenii de prezențe la națională, este și liderul mondial all-time al golgheterilor. Cu 118 reușite are 9 față mai multe decât iranianul Ali Daei și 20 peste Leo Messi.

ADVERTISEMENT