Sport

Cristiano Ronaldo şi Champions League, poveste închisă! Antrenorul lui Newcastle face lumină în cazul împrumutului

Antrenorul lui Newcastle a clarificat povestea cu împrumutul lui Ronaldo în cazul unei calificări în Champions League. Eddie Howe a declarat că nu există nicio clauză.
04.01.2023 | 13:17
Cristiano Ronaldo si Champions League poveste inchisa Antrenorul lui Newcastle face lumina in cazul imprumutului
Cristiano Ronaldo are contract cu Al-Nassr până în vara lui 2025. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
04-01-2023
11:03

Eddie Howe, antrenorul lui Newcastle, despre împrumutul lui Ronaldo: "Nu este adevărat! Nu există nicio clauză!"

Presa internaţională a scris despre o clauză de împrumut între Al Nassr şi Newcastle, ambele cluburi fiind susţinute financiar de Sistemul Public de Investiţii din Arabia Saudită, în cazul în care “coţofenele” se vor califica în Champions League. Eddie Howe, managerul celor de la Newcastle a închis acest caz, spunând că nu există nicio clauză prin care Ronaldo poate semna în vară cu echipa din Premier League:

“Îi urez lui Cristiano Ronaldo mult succes în noul capitol, dar nu este adevăr din perspectiva noastră. Nu este adevărat că avem o astfel de clauză”, a spus Howe. 

Cristiano Ronaldo a dat lovitura după transferul la Al-Nassr, iar portughezul și-a lăsat o „portiță” dacă vrea să se întoarcă în fotbalul mare.

Cristiano Ronaldo ar putea fi împrumutat la Newcastle

Conform Marca, noua vedetă al lui Al-Nassr are o clauză în contract care îi poate permite să plece oricând împrumut la o echipă care evoluează în grupele UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Al-Nassr este deținută de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită, iar principalul acționar este chiar familia regală. Aceasta mai deține și clubul Al-Hilal, dar și Newcastle United.

Newcastle are un sezon excelent în Premier League și se află pe locul trei, la doar două puncte de Manchester City, respectiv nouă de Arsenal.

ADVERTISEMENT

În cazul în care „coțofenele” se vor califica în Liga Campionilor, Cristiano Ronaldo ar putea fi împrumutat, mai ales că Newcastle și Al-Nassr au practic aceeași acționari.

Pentru ca acest scenariu să fie posibil, Newcastle trebuie să termină pe unul dintre primele patru locuri în campionatul englez. Informația a apărut și în presa engleză, iar Ronaldo ar putea juca sezonul viitor din nou în Premier League și în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, plătit regește de Al-Nassr. Câștigă 6,34 dolari pe secundă!

Cristiano Ronaldo are contract cu Al-Nassr până în vara lui 2025, iar starul portughez va încasa un salariul anual de 200 de milioane de dolari.

Asta înseamnă că în fiecare secundă în conturile atacantului de 37 de ani intră 6,34 dolari! Într-un minut, Cristiano Ronaldo e plătit cu 380 de dolari.

ADVERTISEMENT

Fiecare oră petrecută la Al-Nassr îi aduce un câștig de 22.833 de dolari. Starul portughez încasează doar într-o zi 548.000 de dolari, adică 16.6 milioane de dolari pe lună, cifre amețitoare chiar și pentru Cristiano Ronaldo.

Atacantul naționalei Portugaliei a semnat încă un contract cu saudiții și va trebuie să fie ambasadorul Arabiei Saudite pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030.

Manchester United ar putea profita de transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr

Conform jurnaliștilor de la Daily Mail, transferul lui Cristiano Ronaldo la Al-Nassr ar putea însemna plecarea atacantului Vincent Aboubakar.

Manchester United ar fi interesată să îl împrumute pe atacantul camerunez în vârstă de 30 de ani, deși saudiții au anunțat că acesta va face cuplu în atac cu portughezul. Vârful a fost căpitanul africanilor la Campionatul Mondial din Qatar și are 35 de goluri marcate în 95 de meciuri la națională.

ADVERTISEMENT