Sport

Cristiano Ronaldo, cel mai abuzat fotbalist pe rețelele de socializare, din Premier League. Peste 12.500 de mesaje jignitoare i-au fost adresate

Starul portughez Cristiano Ronaldo a fost omul numărul 1 de la Manchester United în sezonul precedent. Atacantul a fost în același timp și cel mai abuzat fotbalist din Premier League.
24.08.2022 | 09:39
Cristiano Ronaldo cel mai abuzat fotbalist pe retelele de socializare din Premier League Peste 12500 de mesaje jignitoare iau fost adresate
Cristiano Ronaldo este ținta ăredilectă a injuriilor pe rețelele de socializare. Sursa foto: Skysports
ADVERTISEMENT

La 37 de ani Cristiano Ronaldo continuă să joace fotbal la cel mai înalt nivel și doboară record, după record în materie de eficacitate. Portughezul nu se bucură doar de aprecieri. Este și cel mai jignit jucător pe rețelele de socializare.

Cristiano Ronaldo, lider și în topul jucătorilor abuzați

Revenit la Manchester United la începutul sezonului trecut, Cristiano Ronaldo a avut evoluții apreciate de fanii ”diavolilor”, dar și-a atras și antipatia suporterilor echipelor rivale din Premier League.

ADVERTISEMENT

Portughezul a jucat, numai în campionat, 30 de partide și a marcat de 18 ori pentru gruparea de pe Old Trafford, contribuind decisiv la calificarea echipei în cupele europene.

Conform unui studiu realizat de institutul Alan Turing şi Ofcom, Cristiano Ronaldo a fost și cel mai jignit fotbalist din primul eșalon al Angliei. Nu mai puțin de 12.520 de mesaje abuzive i-au fost adresate pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Alarmați de amploarea acestui fenomen, reprezentanții companiei Tweeter, rețeaua cea mai accesată de hateri, au promis că vor lua măsuri pentru ca astfel de mesaje să nu mai apară pe conturile sportivilor.

”Ne angajăm să combatem abuzul şi nu vom tolera niciodată astfel de postări discriminatorii şi instigatoare la ură”, a transmis Tweeter.

ADVERTISEMENT

30.000.000 de euro este cota lui Cristiano Ronaldo, conform transfermarkt

Opt jucători de la Manchester United în Top 10 cei mai înjurați fotbaliști

Conform cifrelor oferite de realizatorii studiului amintit, nu mai puțin de 2,3 mesaje jignitoare au fost adresate fotbaliștilor din Premier League, numai în prima parte a sezonului precedent.

Interesant este că Manchester United are opt jucători într-un top nefericit al celor mai înjurați jucători. Lider este Cristiano Ronaldo (12.520 de tweeturi), urmat de căpitanul ”diavolilor” Harry Maguire (8.954), iar ”podiumul” este completat de Marcus Rashford (2.557).

ADVERTISEMENT

Pe lângă jucătorii lui Manchester United, căpitanul naționalei Angliei, Harry Kane și Jack Grealish, de la Manchester City, sunt și ei ținte predilecte pentru hateri.

ADVERTISEMENT