Sport

Portughezii, nemiloși cu Cristiano Ronaldo și echipa națională, după ratarea calificării directe la Mondial: „Patetic!”

Cristiano Ronaldo a fost ținta ironiilor pe internet după ce Portugalia a pierdut cu Serbia și a ratat calificarea directă la Campionatul Mondial din Qatar.
15.11.2021 | 13:30
Portughezii nemilosi cu Cristiano Ronaldo si echipa nationala dupa ratarea calificarii directe la Mondial Patetic
Portughezii, nemiloși cu Cristiano Ronaldo și echipa națională, după ratarea calificării directe la Mondial. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Portugalia a ratat posibilitatea de a se califica direct la Cupa Mondială de anul viitor. Lusitanii au pierdut dramatic ultimul meci din grupă. Serbia le-a furat primul loc după ce i-au învins cu 2-1.

Știind că un rezultat de egalitate este suficient pentru a merge în Qatar, echipa națională a Portugaliei a practicat un joc modest, preferând să se apere, lucru care i-a costat pe fotbaliștii lui Fernando Santos.

ADVERTISEMENT

Deși a deschis rapid scorul prin Renato Sanches, campioana europeană din 2016 s-a trezit egalată în minutul 33, atunci când a punctat Dusan Tadic. Intrat pe parcurs, Aleksandar Mitrovic a dat lovitura de grație cu un gol marcat în ultimul minut de joc.

Cristiano Ronaldo, criticat aspru pe internet după ce Serbia a trimis-o pe Portugalia la baraj

Portugalia încă are șansa de a se califica la turneul final, dar trebuie să treacă de un baraj care se anunță a fi destul de complicat. Frustrarea a fost enormă în rândul lusitanilor , la final, având loc chiar și o discuție aprinsă între selecționer și Cristiano Ronaldo, care n-a marcat deloc în ultimele două meciuri. În precedentul, Portugalia a remizat în Irlanda, scor 0-0.

ADVERTISEMENT

După meci, Cristiano Ronaldo a fost găsit principalul vinovat pentru ratarea obiectivului, acela de a termina grupa de calificare pe locul 1. Fanii lusitanilor și-au exprimat nemulțumirile prin intermediul rețelelor de socializare.

Un internaut a scris „Cum au încurcat sticlele într-o grupă cu Serbia, Irlanda, Luxemburg și Azerbaijan”, aluzie la momentul comic de la Campionatul European, când Ronaldo a dat la o parte o sticlă de suc, în timpul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul portughez Jose Morgado a descris prestația echipei naționale ca fiind „patetică”, în timp ce un alt user a râs de CR7: „Ha, ha, ha, unde este Ronaldo când ai mai mare nevoie de el?”.

„’Domnul Meci Mare’ a dispărut”

Un alt fan a răsucit și mai tare cuțitul în rană: „Vai… Și mai multă dezamăgire pentru Cristiano. Nu îți face griji, prietene, o să mergi și o să pierzi cu United jucând alături de Harry Maguire peste o săptămână”.

ADVERTISEMENT

„’Domnul Meci Mare’ a dispărut când era mai mare nevoie de el”, a fost și concluzia împărtășita de un alt suporter.

Fernando Santos, bombardat cu critici: „Trebuia să plece după Euro 2016!”

De critici nu a scăpat nici selecționerul Fernando Santos, care i-a adus Portugaliei Campionatul European în 2016 și Liga Națiunilor în 2019, dar a dezamăgit la Mondialul din 2018 și la Europeanul de anul acesta, când lusitanii au părăsit competiția încă din optimi.

„Portugalia are norocul să aibă o sumedenie de jucători talentați și încântători și antrenori de perspectivă. Dar Fernando Santos nu e unul dintre ei. Trage în jos echipa națională de foarte mulți ani. După succesul din 2016 nu a mai livrat nimic. În seara aceasta s-a văzut acest lucru”, a scris jurnalistul Colin Millar.

„Cea mai mare problemă a Portugaliei e Fernando Santos. Nimeni altcineva, nimic altceva. Trebuia să plece după Euro 2016. Cum încă mai e selecționer având în vedere câți antrenori talentați are Portugalia”, a transmis un alt jurnalist, Julien Laurens.

Fernando Santos nu a scăpat nici de furia fanilor portughezi: „Urăsc că Ronaldo mă face să cred că toată lumea o să joace la fel la club și la echipa națională.

Nu îmi amintesc un joc bun făcut de Jota, Bruno, Cancelo și Dias pentru Portugalia. Nu înțeleg de ce nu joacă la fel și la națională. E vina lui Santos! Nu mai e de mult omul potrivit”, și-a vărsat un suporter amărăciunea pe internet.

ADVERTISEMENT