Fotbal international

Cristiano Ronaldo, deturnat de Manchester United din drumul spre Liverpool: „Voia patru milioane, totul era stabilit”

14.10.2020 | 17:40
Cristiano Ronaldo deturnat de Manchester United din drumul spre Liverpool Voia patru milioane totul era stabilit
ADVERTISEMENT

Înainte de a ajunge să fie considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, Cristiano Ronaldo a fost deturnat de Manchester United din drumul spre Liverpool.

În vârstă de 35 de ani, supertarul lui Juventus a debutat la seniori în tricoul lui Sporting Lisabona, însă a realizat primele performanțe importante după ce a ajuns la Manchester United.

ADVERTISEMENT

Înainte de a semna cu trupa condusă pe atunci de Sir Alex Ferguson, portughezul a fost foarte aproape să semneze cu Liverpool, rivala de moarte a „diavolilor roșii”.

Cristiano Ronaldo, deturnat de Manchester United din drumul spre Liverpool: „Ce naiba s-a întâmplat?”

Cinci trofee UEFA Champions League și tot atâtea trofee Balonul de Aur sunt în vitrina lui Cristiano Ronaldo, iar primele distincții de acest fel au fost câștigate de starul, recent depistat pozitiv cu coronavirus, în tricoul lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Înainte ca Ronaldo să ajungă să semneze cu formația de pe Old Traford, impresarii săi se înțeleseseră cu Liverpool. Tot ce lipsea pentru ca viitoarea legendă a fotbalului să ajung pe Anfield Road era semnătura de pe contract. Informația a fost dezvăluită de Phil Thompson, fostul asistent al lui Gerard Houllier, managerul „cormoranilor” din 2003.

Fostul colaborator al lui Houllier a dezvăluit pentru The Athletic că discutase personal cu Tony Henry, unul dintre agenții care lucrau pentru Jorge Mendes în încercarea de a-i găsi un nou club lui Ronaldo. Portughezul voia să plece de la Sporting și să facă pasul către o formație mai importantă.

ADVERTISEMENT

„Nu îmi amintesc cuvintele exacte pe care Tony mi le-a spus, dar toată discuția a fost foarte calmă și relaxată. Mi-a vorbit despre un salariu net de patru milioane de lire pentru patru ani, ceea ce a părut perfect rezonabil. Totul părea a fi rezolvat.

Doar că a venit și dimineața zilei de marți, 12 august 2003, iar eu luam micul-dejun cu Gerard Houllier în cantonamentul nostru. Aveam televizorul dat pe Sky Sports și a apărut o știre: „Manchester United l-a transferat pe Cristiano Ronaldo pentru 12,2 milioane de lire”.

ADVERTISEMENT

Eu și Gerard aproape că ne-am înecat cu mâncarea. Îmi amintesc că Houllier sărea de nervi și repeta „Ce naiba s-a întâmplat?””, a spus Phil Thompson.

A făcut istorie la Manchester United, iar apoi a devenit o legendă

La Manchester United, CR7 avea să își treacă în palmares un trofeu UEFA Champions League, trei medalii de campion al Angliei, o Cupă, două Cupe ale Ligii, un trofeu al Supercupei și un Campionat Mondial al Cluburilor. Tot pe când juca în Anglia, Ronaldo cucerea și primul Balon de Aur, în 2008.

Apreciat de toată lumea fotbalului pentru tehnica sa, dar și pentru viteza ieșită din comun, Ronaldo era transferat de Real Madrid în 2009, după o finală de Champions League pierdută de United contra celor de la FC Barcelona. Pe Santiago Bernabeu, portughezul și-a mai trecut în cont patru trofee UCL și patru „Baloane de Aur”, însă și două trofee La Liga, două Supercupe ale Europei, trei Campionate Mondiale ale Cluburilor, două Cupe ale Spaniei și două Supercupe.

În 2018 a plecat la Juventus și a câștigat până acum două titluri consecutive în Serie A, dar și o Supercupă. Ronaldo a cucerit și un Campionat European alături de Portugalia, precum și ediția 2018-2019 a UEFA Nations League.

 

ADVERTISEMENT