Sport

Cristiano Ronaldo a egalat recordul de goluri la națională. Mesaj surpriză pentru portughez

Starul lui Juventus scrie istorie la Euro 2020. A doborât un record uriaș datorită golului marcat în poarta campioanei mondiale.
24.06.2021 | 09:57
Cristiano Ronaldo a egalat recordul de goluri la nationala Mesaj surpriza pentru portughez
„CR7” doboară record după record la turneul final. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
24-06-2021
06:58

Ali Daei, mesaj de felicitare pentru Ronaldo

Cristiano Ronaldo a marcat două goluri în meciul Franța – Portugalia 2-2 și a egalat recordul de goluri la națională deținut de iraanianul Ali Daei, cu 109 reușite.

Fostul atacant al Iranului a ținut să-l felicite pe starul portughez pentru reușita sa: ”Îl felicit pe Cristiano Ronaldo, care e la o reușită de a doborî recordul de goluri marcate pentru națională. Sunt onorat că această mare realizare îi va aparține lui Ronaldo, un mare campion și un mare om, care inspiră și are impact asupra vieților tuturor”.

Căpitanul naționalei Portugaliei va putea doborî acest record la meciul împotriva Belgiei din optimile de finală dde la Euro 2020.

Cristiano Ronaldo doboară record după record la Campionatul European. După Ungaria și Germania, a venit rândul Franței să se încline în fața starului portughez, ajuns, grație golurilor marcate în poarta lui Lloris, la o bornă istorică.

Concret, vorbim despre singurul jucător din istorie care a evoluat în carieră la cinci turnee finale consecutive și a reușit să înscrie de peste 20 de ori. Doar germanul Miroslav Klose a „îndrăznit” de-a lungul timpului să se apropie de această performanță.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie spus că, în ciuda pleiadelor de vedete care participă la actuala ediție, nimeni nu și-a mai putut trece în cont cel puțin un gol în fiecare partidă disputată până acum. Un eșec în fața „Cocoșului Galic” ar pune, însă, capăt campaniei Portugaliei încă din faza grupelor.

Cristiano Ronaldo bate record după record la Euro 2020

La Euro 2020, Cristiano Ronaldo și-a trecut în cont o „dublă” împotriva Ungariei (n.r. meci câștigat cu 3-0 de lusitani), un gol în eșecul din runda precedentă, scor 2-4, în fața Germaniei și încă o dublă, în poarta Franței.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 36 de ani, starul portughez nu doar că a bifat golul cu numărul 109 în tricoul Portugaliei, dar a reușit să egaleze recordul iranianului Ali Daei, devenind marcatorul celor mai multe goluri în tricoul unei echipe naționale.

De asemenea, este primul fotbalist lusitan din istorie care înscrie în toate cele 3 meciuri din grupă la un Campionat European. Și dacă tot am pomenit de golurile din această seară, trebuie spus că nu mai reușise până acum să înscrie în poarta „Cocoșului Galic”.

ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni și-a caracterizat fostul elev. De ce este arogant

În altă ordine de idei, Ladislau Boloni, omul care i-a ghidat lui „CR7” primii pași în carieră, și-a caracterizat fostul elev, dezvăluind, totodată, ce anume îl diferențiază, în opinia sa, de restul jucătorilor.

Ronaldo și-a părăsit familia la 12 ani pentru a merge la un centru de excelență pentru antrenament, dar care nu seamănă deloc cu ce știm noi azi. Nu mai avea cine să-l consoleze. În schimb, Varane putea merge acasă.

ADVERTISEMENT

Cristiano avea o aroganță și un egosim tipice atacanților. Lui Quaresma îi plăcea foarte mult spectacolul. Și lui Cristiano i-a plăcut, dar el era mai concentrat să ajungă cel mai bun din lume.

Mi-aduc aminte de un antrenament în care am lucrat separat cu atacanții. Erau Mario (n.r – Mario Jardel), Joao Pinto, Marius (n.r. – Marius Niculae, ex-Dinamo) și el. Cristiano nu a trecut niciodată de Jardel și nu a acceptat asta. A spus: ”hai să mai facem o serie, încă o serie!””, a povestit tehnicianul român.

ADVERTISEMENT