Sport

Cristiano Ronaldo face probleme la Manchester United și după ce a părăsit clubul. Regula care va stârni scandalul pe Old Trafford

Cristiano Ronaldo a plecat de la Manchester United de mai bine de o lună, iar oficialii clubului vor să introducă o regulă care să-i poarte numele.
08.01.2023 | 19:37
Cristiano Ronaldo face probleme la Manchester United si dupa ce a parasit clubul Regula care va starni scandalul pe Old Trafford
Cristiano Ronaldo a plecat de la Manchester United de mai bine de o lună, iar oficialii clubului vor să introducă o regulă care să-i poarte numele. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul portughez a plecat de pe Old Trafford după ce a acordat un interviu incendiar în presa britanică în care a lansat acuze grave la adresa oamenilor din club și, în special, a managerului Erik ten Hag.

Regula pe care vrea să o introducă Manchester United după plecarea lui Cristiano Ronaldo

Însă, plecarea lui Cristiano Ronaldo nu a liniștit apele la Manchester United, iar conducătorii clubului vor să introducă o regulă care să-i poarte numele și care va afecta o serie de jucători exponențiali din lot.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, oficialii grupării engleze îşi propun să impună un plafon salarial pentru proprii jucători. Acest plafon salarial va fi stabilit la suma de 200.000 lire sterline pe săptămână (227.000 euro/săptămânal) şi va purta numele ”Regula Ronaldo”.

Dacă va fi aplicată, regula va avea un impact imediat asupra salariilor mai multor jucători de la prima echipă a clubului, ale căror venituri depăşesc acest prag. Cel mai afectat va fi portarul David de Gea, care primeşte 375.000 de lire sterline săptămânal.

ADVERTISEMENT

Contractul spaniolului se încheie la finalul acestui sezon, iar United i-a făcut deja o propunere în condițiile actuale, mai precis cu o scădere considerabilă a salariului. Cele două părți nu au ajuns deocamdată la un acord și s-ar putea ca De Gea să plece de pe Old Trafford după 12 ani.

Va mai rămâne Rashford la United?

Un alt jucător al cărui venit săptămânal depășește plafonul este fundașul Luke Shaw, care mai are contract până în vara anului 2024 și căruia i se vor oferi condiții similare cu ale coechipierilor săi pentru a menține stabilitatea în vestiar.

ADVERTISEMENT

Aproape de acest plafon se află și salariile lui Raphael Varane, Harry Maguire, Casemiro și Bruno Fernandes, care câștigă între 180.000 și 200.000 de lire sterline pe săptămână.

Conducătorii lui Manchester se vor confrunta cu o provocare uriașă atunci când vor încerca să-l convingă pe atacantul Marcus Rashford să semneze un nou contract pe Old Trafford, având în vedere că PSG i-a făcut acestuia o ofertă mult mai mare.

ADVERTISEMENT

Ideea celor de la United este să plătească mai mulți jucători la același nivel, în loc să achite 500.000 de lire sterline pe săptămână pentru superstaruri, așa cum se întâmpla cu Ronaldo. Masa salarială anuală a clubului din Manchester este cea mai mare din Premier League, ea ridicându-se la suma de 228 milioane de lire sterline.

ADVERTISEMENT