Sport

Cristiano Ronaldo, fantomă în derby-urile lui Manchester United! Cifre dezastruoase cu Liverpool şi Manchester City

Cristiano Ronaldo nu și-a mai putut ajuta echipa în derby-urile recente din Premier League cu rivalele Liverpool și Manchester City
06.11.2021 | 23:51
Cristiano Ronaldo fantoma in derbyurile lui Manchester United Cifre dezastruoase cu Liverpool si Manchester City
ADVERTISEMENT

De când s-a întors pe Old Trafford, după 12 ani în care a strălucit pentru Real Madrid și Juventus, Cristiano Ronaldo a fost salvatorul lui Manchester United în numeroase meciuri din Premier League și Champions League. Totuși, starul portughez de 36 de ani a avut evoluții sub așteptări în derby-urile cu marile rivale de la Liverpool și Manchester City, pierdute fără apel de echipa lui Ole Gunnar Solskjaer.

Cristiano Ronaldo nu a existat în derby-urile lui Manchester United

Astfel, Ronaldo a fost jucătorul cu cele mai puține atingeri de balon dintre toți cei prezenți pe teren 90 de minute în aceste dueluri, care au scos-o pe Manchester United din lupta pentru titlu în Anglia.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Manchester City, 0-2 pe Old Trafford, Cristiano Ronaldo a atins mingea de numai 27 de ori, a avut un singur șut pe poartă și un procentaj de 84% al paselor reușite. El a câștigat trei dueluri, dar a pierdut opt mingi și șase dueluri aeriene, iar din cele 16 pase bune pentru colegii săi, 10 au fost în jumătatea adversă.

Cristiano Ronaldo putea fi chiar eliminat în derby-ul cu City

E drept, însă și că Ronaldo nu a fost prea ajutat de ceilalți “diavoli”, trupa lui Ole Gunnar Solskjaer fiind dominată autoritar, lucru confirmat și de faptul că cel mai bun jucător al United a fost portarul David De Gea.

ADVERTISEMENT

Iar neputința personală și a echipei, învinsă acasă de marea rivală, au sporit frustrarea portughezului, care a fost avertizat de arbitrul Michael Oliver în minutul 90 pentru o intrare dură asupra lui Kevin De Bruyne.

Faultul lui Ronaldo putea fi sancționat chiar cu eliminare întrucât el l-a lovit pe belgianul lui City în urma unui tackling întârziat, după ce acesta era căzut pe gazon în urma unei intervenții a lui Bruno Fernandes.

ADVERTISEMENT

“A arătat puţină frustrare, nu a fost OK deloc. Sper că De Bruyne e bine, a fost un tackle modest şi laş. A scăpat cu astfel de momente, la fel s-a întâmplat şi cu Jones (n.r. în meciul cu Liverpool). Nu-i place să piardă”, a declarat Trevor Sinclair, fost jucător la Manchester City între 2003 şi 2007.

Cristiano Ronaldo în Manchester United – Manchester City 0-2

  • nota 5,9 pe aplicaţia FotMob
  • 1 şut pe poartă
  • 27 de atingeri ale balonului
  • 8 mingi pierdute
  • 1 dribling încercat / 0 reuşite
ADVERTISEMENT

Ronaldo, sub așteptări în comparație cu prestațiile strălucitoare din trecutul său la Manchester United

Cifrele lui Cristiano Ronaldo din confruntarea cu echipa lui Pep Guardiola sunt apropiate de cele din derby-ul cu Liverpool din 24 octombrie, încheiat umilitor pentru “diavolii roșii”, 0-5 chiar pe Old Trafford. În acel meci, portughezul a avut, de asemenea, cele mai puține atingeri de balon, 40, un singur șut pe poartă și alte două pe lângă poartă.

Cristiano Ronaldo în Manchester United – Liverpool 0-5

  • nota 6.3 pe aplicaţia FotMob
  • 1 şut pe poartă
  • 40 de atingeri ale balonului
  • 4 mingi pierdute
  • 0 driblinguri încercate

Iar toate aceste nereușite au ieșit și mai mult în evidență în condițiile în care Ronaldo a strălucit în trecut în derby-urile cu marile rivale din Anglia. În prima perioadă petrecută la United, între 2003 și 2009, Ronaldo a avut prestații impresionante în majoritatea duelurilor cu City și Liverpool, din Premier League, cu un bilanț net favorabil.

Astfel, în cele 11 partide cu gruparea “cormoranilor”, portughezul a marcat trei goluri, a ieșit triumfător de șapte ori și a pierdut de numai trei ori, iar în 12 dispute cu “cetățenii” din Manchester, a câștigat în șapte rânduri, a înscris patru goluri și a suferit patru eșecuri.

Dezamăgitor în derby-uri, Ronaldo rămâne principala gură de foc a lui Man. United

În ciuda acestor prestații sub așteptări în cele mai importante derby-uri din Premier League, Cristiano Ronaldo rămâne principalul motor ofensiv al lui Manchester United, atât în campionat cât și în Champions League.

Atacantul de 36 de ani este cel mai prolific jucător al lui Ole Gunnar Solskjaer, cu nouă goluri înscrise, dintre care patru în Premier League, iar cele cinci reușite din Europa au venit în patru jocuri.

În urma eșecului din derby-ul cu rivala din oraş, Manchester United ocupă locul 5 în Premier League, la nouă puncte în urma liderului Chelsea.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru West Ham – Liverpool: 1,51 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT