Sport

Cristiano Ronaldo, favorit să fie golgheterul Euro 2020! Ce șanse are Griezmann să-și apere trofeul

Una dintre cele mai pasionante lupte de la Euro 2020 se va da pentru titlul de golgheter, iar Cristiano Ronaldo este marele favorit.
21.06.2021 | 19:56
Cristiano Ronaldo favorit sa fie golgheterul Euro 2020 Ce sanse are Griezmann sasi apere trofeul
ADVERTISEMENT

Actuala ediție a Campionatului European a început în forță și după primele două etape din fiecare grupă avea o medie a golurile de 2,29 pe meci, față de 2,12 câte s-au înregistrat la finalul turneului din 2016.

Performerele primelor runde s-au numit Italia, Belgia, Olanda și Portugalia, iar la dezamăgiri putem să trecem grupele D (5 cinci goluri) și E (6 goluri).

ADVERTISEMENT

Euro 2020 îl propune pe Cristiano Ronaldo la titlul de golgheter

Principalul favorit pentru câștigarea titlului de golgheter la Euro 2020 este văzut superstarul Cristiano Ronaldo. Portughezul se află în fruntea marcatorilor cu trei reușite, la fel ca și cehul Patrik Schick, iar Unibet îi oferă o cotă de 4,25. Pentru o clasare a jucătorului de la Juventus între primii 3 în această ierarhie, Unibet oferă o cotă de 1,55.

Atacantul de 36 de ani a ajuns la 107 goluri marcate pentru Portugalia, cu două mai puțin decât iranianul Ali Daei, golgheterul all-time la nivel de echipe naționale, record pe care Ronaldo visează să-l doboare la acest Euro, dar lusitanii trebuie să treacă mai întâi de faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun marcator din istoria reprezentativei Portugaliei, Ronaldo a doborât recordul de goluri la Campionatul European, deținut de Michel Platini (9 goluri), fostul mare fotbalist al naționalei Franței.

Lukaku și Immobile, pe urmele lui Ronaldo

Principalul rival al lui Ronaldo la titlul de golgheterul este belgianul Romelu Lukaku. Autor a câte un gol în fiecare din primele două întâlniri de la turneul final, atacantul de la Inter beneficiază de avantajul că trupa lui Roberto Martinez și-a asigurat deja calificarea în optimi.

ADVERTISEMENT

Forța, pofta de joc și calitatea întregii naționale a Belgiei sunt atuurile lui Lukaku, iar Unibet îi oferă o cotă de 6,00 pentru titlul de golgheter și de 1,75 pentru o clasare între primii trei.

A treia șansă la trofeul marcatorilor a primit-o italianul Ciro Immobile, care este cotat de Unibet cu 11,00. Atacantul lui Lazio, care are la Unibet o cotă de 3,00 pentru a prinde podiumul, a marcat câte un gol în primele două partide al ”squadrei azzurra”, dar selecționerul Roberto Mancini a ales să-l menajeze la confruntarea cu Țara Galilor.

ADVERTISEMENT

Griezmann, dat în spate de ineficiența Franței

Deși se află pentru moment în fruntea clasamentului golgheterilor cu trei reușite, la egalitate cu Ronaldo, Patrik Schick a primit doar a patra șansă la trofeu, având la Unibet o cotă de 15,00, și asta probabil pentru că naționala Cehiei nu este creditată să ajungă în fazele finale.

Golgheter la ediția precedentă din 2016, cu șase reușite, Antoine Griezmann este singurul marcator al Franței de până acum, celălalt gol fiind de fapt autogolul lui Mats Hummels. Jucătorul Barcelonei are o cotă de 21,00 la Unibet, la egalitate cu coechipierul său Kylian Mbappe și cu olandezul Memphis Depay, recent transferat de Barcelona.

Topul favoriților la titlul de golgheter este încheiat de nume mari ale fotbalului european: spaniolul Alvaro Morata (cotă 26,00 la Unibet), englezul Harry Kane (cotă 31,00 la Unibet), germanul Kai Havertz (cotă 36,00 la Unibet) și francezul Karim Benzema (cotă 41,00 la Unibet).


  • (P) 11,00 este cota UNIBET ca Ciro Immobile să fie golgheterul Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT