Sport

Cristiano Ronaldo, implicat într-un nou scandal de fraudă fiscală. Statul italian, păgubit cu 50 de milioane de euro

Poliția italiană a descins la sediile clubului Juventus pentru a efectua o serie de percheziții într-un dosar de fraudă contabilă în care apare și numele lui Cristiano Ronaldo.
02.12.2021 | 11:34
Cristiano Ronaldo implicat intrun nou scandal de frauda fiscala Statul italian pagubit cu 50 de milioane de euro
Cristiano Ronaldo vizat de o nouă anchetă pentru fraudă fiscală. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Oficialii clubului Juventus Torino, Andrea Agnelli (președinte), Pavel Nedved (vicepreşedinte) şi fostul director sportiv Fabio Paratici sunt bănuiți de fraudă fiscală.

Cei trei sunt anchetați de autoritățile din Italia pentru nu mai puțin de 42 de transferuri efectuate în perioada 2018-2021, între acestea numărându-se și cel al lui Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Pentru ce este anchetat Cristiano Ronaldo

Conform platformei getfootballnewsitaly.com, procurorii italieni i-au contactat deja pe avocații lui Cristiano Ronaldo pentru a le cere documente fiscale din perioada în care starul portughez a evoluat la Juventus.

Cristiano Ronaldo a fost transferat de Juve, de la Real Madrid, în 2018 pentru suma de 100 de milioane de euro. Între timp fotbalistul a semnat cu Machester United.

ADVERTISEMENT

În perioada petrecută la Juventus, portughezul, la fel ca mulți dintre coechipierii săi, a acceptat o reeșalonare a plății salariilor din cauza greutăților întâmpinate de mai toate cluburile din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus.

Anchetatorii îl bănuiesc pe fotbalistul lusitan că ar fi efectuat plăți pe ascuns către fiscul din Portugalia, adică plăți care nu au fost înregistrate în contabilitatea clubului Juventus.

ADVERTISEMENT

Procurorii verifică dacă toate plățile efectuate de fosta campioană a Italiei au fost efectuate în conformitate cu legislația fiscală din peninsulă, sau a recurs la ”plăți la negru” pentru a scăpa de taxe și impozite.

Suma totală cu care statul italian ar fi fost prejudiciată se ridică la 50 de milioane de euro, susțin jurnaliștii din Italia care citează surse polițienești.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a pledat vinovat într-un al dosar de fraudă fiscală

Fostul atacant al lui Juventus nu este la prima experiență de acest fel. În 2018 Cristiano Ronaldo a plătit o amendă record, cifrată la 18,8 milioane de euro, după ce a pledat vinovat, într-o anchetă a autorităților fiscale spaniole.

Cristiano Ronaldo a fost acuzat că nu a plătit taxe în valoare de 14,7 milioane de euro în perioada petrecută la Real Madrid, iar anchetatorii i-au adus la cunoștință patru infracțiuni economice pe care le-a comis.

La finalizarea anchetei, în ianuarie 2019, Cristiano Ronaldo a fost condamnat la 23 de luni de închisoare, dar pedeapsă fiind mai mică de doi ani aceasta a fost doar cu suspendare. Ulterior, avocații fotbalistului au cerut ca pedeapsa cu închisoarea să fie ștearsă din cazierul sportivului.

ADVERTISEMENT
Tags: