Sport

Cristiano Ronaldo sparge toate topurile! Ce însemnătate are golul care a dus-o pe Manchester United în optimile UCL

Cristiano Ronaldo rămâne un marcator înnăscut, iar golul său din meciul cu Villarreal a ajutat-o pe Manchester United să obțină biletele pentru optimile de finală ale Champions League.
23.11.2021 | 22:41
Cristiano Ronaldo sparge toate topurile Ce insemnatate are golul care a duso pe Manchester United in optimile UCL
ADVERTISEMENT

Starul portughez a deschis scorul în minutul 79 în partida pe care ”diavolii roșii” au câștigat-o cu 2-0 pe stadionul La Ceramica.

Tabela a fost închisă de internaționalul englez Jadon Sancho, care se află la prima sa reușită după transferul mult discutat din vară.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a marcat golul 800 în partida Villarreal – Manchester United

Cristiano Ronaldo a luat din nou toate laudele după victoria lui Manchester United pe terenul lui Villarreal, portughezul ajungând, conform cotidianului spaniol Marca, la 800 de goluri marcate în întreaga carieră.

Reușitele portughezului se împart astfel: 5 pentru Sporting Lisabona, 128 pentru Manchester United (118 în primul contract și 10 de la revenire), 451 la Real Madrid, 134 la Juventus Torino și 115 la echipa națională a Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Primul gol din cariera portughezului a fost realizat în 2002 la Sporting, iar cel cu numărul 100 l-a înscris pentru United în 2008. Reușitele cu numerele 200, 300, 400, 500 și 600 au venit pe când îmbrăca tricoul ”galacticilor”, iar cel de-al 700-lea l-a dat pentru reprezentativa Portugaliei.

Carrick a egalat un record vechi de 90 de ani

De remarcat că reușita din meciul cu Villarreal este a 140-a a lui Cristiano Ronaldo în Champions League, competiție pe care o domină autoritar la acest capitol. În plus, portughezul a înscris în fiecare meci din actuala ediție, ajungând la 6 goluri.

ADVERTISEMENT

Pe lângă reușita de însemnătate a lui Ronaldo, Manchester a mai înregistrat două performanțe remarcabile în jocul din Spania. Jadon Sancho a marcat primul său gol pentru United în cea de-a 15-a apariție, la al 11-lea său șut de când a ajuns la formația de pe Old Trafford.

De asemenea, Michael Carrick a devenit primul manager care câștigă la debutul pe banca tehnică a lui Manchester United după 90 de ani. Ultimul care a reușit o astfel de performanță a fost Walter Crickmer, în noiembrie 1931.

ADVERTISEMENT

Ronaldo, înger și demon pentru Solskjaer

Michael Carrick a fost numit antrenor interimar la Manchester United după demiterea norvegianului Ole Gunnar Solskjaer, în urma înfrângerii umilitor din partida de campionat cu Watford, scor 1-4.

În prima sa apariție publică în social media după demiterea lui Solskjaer, Cristiano Ronaldo a ținut să-i transmită un mesaj de suflet prin intermediul contului său de Instagram, în ciuda faptului că s-a scris că el a fost liderul revoltei din vestiar.

Postarea portughezului  fost însoțită de două imagini cu cei doi în perioada petrecută împreună la Manchester United. Una în care celebrau un gol, atunci când erau coechipieri. Iar cealaltă, din acest sezon.

ADVERTISEMENT