Sport

Cristiano Ronaldo a dezvăluit ce idoli a avut în fotbal: “Am câştigat mai multe trofee ca ei”

Cristiano Ronaldo a oferit un interviu celor de la ESPN Brazilia, iar cu această ocazie a dezvăluit ce idoli a avut în primii ani de fotbal. Ambii jucători aleşi de portughez au câştigat Campionatul Mondial.
15.01.2022 | 08:06
Cristiano Ronaldo a dezvaluit ce idoli a avut in fotbal Am castigat mai multe trofee ca ei
Cristiano Ronaldo a dezvăluit ce idoli a avut la începutul carierei (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a vorbit pentru ESPN Brazilia, într-un interviu acordat recent de jucătorul lui Manchester United. Cu această ocazie, vedeta formaţiei de pe “Old Trafford” a dezvăluit ce idoli a avut la începutul carierei.

Idolii lui Cristiano Ronaldo în fotbal: “Amândoi sunt campioni mondiali”

Ronaldo şi Ronaldinho au fost idolii lui Cristiano Ronaldo atunci când acesta şi-a început cariera la Sporting Lisabona, sub îndrumarea lui Ladislau Boloni.

ADVERTISEMENT

“Nu-mi place să fac comparaţii. Prefer să spun că Ronaldo şi Ronaldinho şi-au lăsat amprenta pe istoria fotbalului. Pot spune că am câştigat mai multe trofee ca ei, dar amândoi sunt campioni mondiali.

Mi-au plăcut mult. Am crescut cu ei. Nu aş putea spune cine a fost mai bun, nu e important. Prefer să spun că sunt idoli şi că au făcut lucruri frumoase în istoria fotbalului”, a declarat Cristiano Ronaldo pentru ESPN Brazilia.

ADVERTISEMENT

Ce spune Cristiano Ronaldo despre barajul pentru calificarea la Mondialul din Qatar

Portugalia a ratat calificarea directă la Campionatul Mondial din Qatar, astfel că selecţionata lusitană trebuie să treacă de un baraj pentru a ajunge la turneul final. În semifinala barajului, Cristiano Ronaldo şi colegii lui se vor duela cu Turcia, ca apoi să întâlnească echipa care se va impune în partida Italia – Macedonia de Nord.

Chiar dacă ar urma să întâlnească Italia, campioana europeană en-titre, în finala barajului, Cristiano Ronaldo este sigur că Portugalia va juca la Campionatul Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

“Ar fi foarte trist să nu ajungem la Campionatul Mondial, dar în continuare cred că ne vom califica. În fotbal şi în viaţă trecem prin momente grele, dar trebuie să avem abilitatea să ne ridicăm.

Cred că Portugalia va juca la Campionatul Mondial. Ştim că vom avea bătălii grele. Eu cred. În martie vom fi pregătiţi. Aşa este viaţa, nu există un scenariu perfect. Trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt”, a explicat Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo a vorbit şi despre retragere

Chiar dacă va împlini 37 de ani pe 5 februarie, Cristiano Ronaldo nu se gândeşte încă la retragere. Starul lui Manchester United a susţinut că se simte ca la 30 de ani şi că încă nu se gândeşte la retragere.

“Mă simt de parcă aș avea 30 de ani. Am mare grijă de corpul și mintea mea. E ceva ce am învățat să fac în ultimii ani. După 33 de ani, corpul continuă să îți ofere ce îi ceri, dar cea mai grea luptă e la nivel mental.

E nevoie de multe pentru a rămâne la cel mai înalt nivel. Sunt foarte fericit că pot fi un jucător care arată că longevitatea este un factor crucial pentru a continua să joci și să te și distrezi făcând-o.

Sunt fericit, vreau să continui aici, să văd ce mai pot. Să joc la 40, 41, 42 de ani.. Cel mai important lucru este să profiți de momentul actual”, a mai spus Ronaldo.

ADVERTISEMENT
Tags: