News

Cristiano Ronaldo îşi ameninţă adversarii: “Fizic, pot să joc până la 40 de ani!” Interviu de top cu vedeta lui Juventus: “Am lăsat o moştenire la Real”

30.07.2019 | 10:58
Cristiano Ronaldo isi ameninta adversarii Fizic pot sa joc pana la 40 de ani Interviu de top cu vedeta lui Juventus Am lasat o mostenire la Real

Cristiano Ronaldo îşi ameninţă adversarii într-un interviu pentru ziarul Marca. Spaniolii i-au acordat un premiu pentru întreaga activitate şi a stat de vorbă cu jurnaliştii ziarului de casă al lui Real Madrid. Atacantul de 34 de ani a susţinut că este pregătit să joace până la 40 de ani şi a vorbit despre planurile pe care le are cu Juventus, în al doilea său sezon în tricoul campioanei Italiei.

Cristiano Ronaldo îşi ameninţă adversarii: “Sunt şi mai motivat acum”

Ai câştigat practic totul de-a lungul timpului. Eşti mulţumit cu tot ceea ce ai realizat?

– Lucrurile s-au schimbat anul trecut, când am plecat de la Real Madrid. Simţeam nevoie să fiu mai motivat după ce am câştigat tot ceea ce am câştigat aici. Aveam nevoie de o schimbare pentru a putea să joc cel mai bun fotbal al meu. Simt că mai am multe lucruri de oferit. Pentru mine, pentru fani şi pentru Juventus. Sunt şi mai motivat acum şi îmi place acest lucru. Clar, îmi doresc să câştig mai multe trofee. Sezonul trecut, cu ajutorul lui Dumnezeu, am câştigat trei trofee. A fost un an de top.

Nu pot să-mi imaginez cum arată muzeul tău. Încap toate trofeele?

Muzeul e ok. Dacă nu avem loc, facem. Nu putem lăsa deoparte niciun trofeu. Unele sunt mai importante ca altele, dar avem spaţiu pentru toate. Balon de Aur, titlul de cel mai bun jucător, trofeul Pichichi (n.r. acordat celui mai bun marcator în prima ligă din Spania), nu contează. Mereu îi spun unui prieten al meu că orice trofeu este bun.

Cristiano Ronaldo a oferit un interviu pentru Marca (sursă foto: hepta.ro)
Cristiano Ronaldo a oferit un interviu pentru Marca (sursă foto: hepta.ro)

“Nu trebuie să fim obsedaţi de Liga Campionilor”

Poate fi 2020 anul lui Juventus?

– Mereu este anului Juventus, al Realului sau al Barcelonei, dar o competiţie precum Liga Campionilor o câştigă o singură echipă. Uite, îţi dau exemplul Barcelonei. Au investit mulţi bani în transferuri în ultimii cinci ani şi nu au câştigat Liga Campionilor. Juventus s-a întărit foarte bine şi va fi una dintre echipele care se vor lupta pentru trofeu, aşa cum se întâmplă mai mereu, dar totul va depinde de mulţi factori: grupele, momentul, accidentările, norocul şi fazele eliminatorii. Aşa cum am mai spus, nu trebuie să fim obsedaţi de Liga Campionilor. Juventus va câştiga trofeul. Dacă nu se va întâmpla sezonul acesta, va fi stagiunea viitoare. Juventus are toate ingredientele pentru a câştiga.

Ţi-a vorbit Buffon de dorinţa lui de a câştiga Liga Campionilor?

– Nu mi-a spus nimic de genul ăsta. Ne-am înfruntat de atâtea ori în cupele europene şi mi-a spus că este foarte fericit că acum suntem colegi de echipă. Eu i-am transmis acelaşi lucru. În opinia mea, Buffon este unul dintre cei buni portari din lume, poate chiar cel mai bun. El sau Casillas sunt portari care vor rămâne în istoria fotbalului. Sunt foarte fericit că sunt coleg cu el, mai ales că e un tip de cinci stele.

“Îmi este dor de Marcelo”

Ţi-a fost dor de Real Madrid în ultimul an?

– Au fost nouă ani petrecuţi aici. Şi eu sufăr c-am plecat de la Real. O parte din cariera mea este legată de Madrid şi nu vorbesc doar din punct de vedere fotbalistic. Copiii mei s-au născut aici, am cunoscut-o pe Georgina Rodriguez. Sunt multe poveşti care nu se pot şterge. Din acest motiv încă mai am o casă aici. Vin aici când am timp şi urmează să-mi deschid un hotel aici. Am mulţi prieteni în Madrid, este un oraş care îmi place. S-ar putea să trăiesc aici în viitor.

De cine îţi este dor de la Real Madrid? Poate Marcelo?

– Marcelo este foarte fericit în Madrid. Fiecare îşi trăieşte viaţa lui şi am rămas în relaţii foarte bune cu ei. Vorbesc des cu el. La fel cu Pepe sau Coentrao. Am rămas în relaţii bune cu toţi foştii mei colegi. Marcelo e un tip foarte tare şi îmi este dor de el.

Ai spus că vrei să joci până la 40 de ani. Încă mai crezi în acest lucru?

– Nu sunt preocupat doar de acest lucru, dar depinde de multe lucruri: motivaţia mea, cum mă voi simţi. Din punct de vedere fizic, pot să joc şi la 40 de ani. Diferenţa va fi făcută de factorul psihologic. Nu pot juca toată viaţa. Mă simt în stare să câştig multe trofee.

Cristiano Ronaldo a oferit un interviu pentru Marca (sursă foto: hepta.ro)
Cristiano Ronaldo a oferit un interviu pentru Marca (sursă foto: hepta.ro)

“Avem un grup foarte unit la Juventus!” Ce rol a jucat în transferul lui De Ligt

Cu cine îţi petreci timpul la Juventus?

– Grupul de la Juventus este de top, a fost o surpriză pentru mine. Am crezut că sunt altfel, că fiecare e cu mingea lui şi nu e aşa. Este un grup foarte unit şi mă înţeleg bine cu toată lumea. Logic, stau de vorbă mai mult cu cei care vorbesc spaniolă sau portugheză, dar sunt în relaţii bune cu toţi.

Ai jucat vreun rol în transferul lui De Ligt la Juventus?

– Nu cred. Mă bucur că m-ai întrebat. La finala Ligii Naţiunilor am vorbit cu el, a fost un comentariu. Este ceva normal. I-am spus în glumă că aş vrea să fie colegul meu, dar nu am influenţat pe nimeni ca De Ligt să ajungă la Juventus. Sunt foarte fericit că s-a transferat aici.

Cristiano Ronaldo a oferit un interviu pentru Marca (sursă foto: hepta.ro)
Cristiano Ronaldo a oferit un interviu pentru Marca (sursă foto: hepta.ro)

Spune-mi cele trei favorite să câştige Liga Campionilor.

– Ca de fiecare dată: Juventus, Real Madrid, Atletico Madrid, Bayern Munchen, Liverpool. Barca şi Real au cheltuit mulţi bani în această vară. Manchester City este o altă favorită, dar în fotbal nu câştigă mereu favoriţii. Barcelona este foarte puternică. S-a întărit cu De Jong şi Griezmann. Mereu este una dintre cele mai bune echipe din lume. La fel se întâmplă la Real Madrid. Au venit Hazard, Jovic sau Mendy. Juventus face acelaşi lucru, se întăreşte. Am lăsat o moştenire la Madrid şi sunt sigur că echipa va reuşi să aibă un sezon foarte bun.