Sport

Cristiano Ronaldo, la a cincea Cupă Mondială, conduce asaltul portughez în Qatar. Lotul convocat de Fernando Santos

Lotul naționalei Portugaliei pentru Cupa Mondială din Qatar este condus, cum altfel, de Cristiano Ronaldo, aflat la a cincea prezență la cea mai importantă competiție fotbalistică.
10.11.2022 | 21:30
Cristiano Ronaldo la a cincea Cupa Mondiala conduce asaltul portughez in Qatar Lotul convocat de Fernando Santos
Cristiano Ronaldo va participa în Qatar la a cincea Cupă Mondială din carieră. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru Cristiano Ronaldo n-a fost o toamnă așa cum își dorea. N-a izbutit să plece de la Manchester United la o echipă care să-i permită să joace în Liga Campionilor. Iar pe Old Trafford s-a remarcat mai mult prin contrele cu Erik ten Hag. Se poate însă revanșa în Qatar, la Cupa Mondială. A cincea din carieră.

Ultima Cupă Mondială pentru Cristiano Ronaldo?

Să rămână Cupa Mondială din Qatar în memoria fanilor fotbalului portughez drept ultima reprezentație a lui Cristiano Ronaldo la cel mai înalt nivel?

ADVERTISEMENT

Nimeni nu poate băga mâna-n foc. Căci, chiar dacă strălucirea echipei lui Fernando Santos a mai pălit, e genul de formație care poate oricând să surprindă. Așa cum a făcut-o deja, ultima dată la Euro 2016, când a obținut trofeul.

Și, pe de altă parte, poate cineva să aibă certitudinea că Ronaldo are în plan să se pensioneze? Ce l-ar putea împiedica să rămână în activitate după 40 de ani, precum Ibrahimovic?

ADVERTISEMENT

Să lăsăm însă aceste discuții pentru perioada competiției din Qatar. Ori pentru după întrecere. Și să vedem cum arată grupul convocat pentru competiția care va debuta duminică 20 noiembrie. Una în care Portugalia va evolua într-o grupă deloc facilă, alături de Ghana, Uruguay și Coreea de Sud.

Cei 26 de jucători convocați de Fernando Santos pentru Cupa Mondială sunt:

  • Portari: Diogo Costa (FC Porto), Jose Sa (Wolverhampton), Rui Patricio (AS Roma)
  • Fundași: Diogo Dalot (Manchester United), Joao Cancelo (Manchester City), Pepe (FC Porto), Danilo Pereira (PSG), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Nuno Mendes (PSG), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
  • Mijlocași: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Wolverhampton), Bernardo Silva (Manchester City), Bruno Fernandes (Manchester United), Matheus Nunes (Wolverhampton), Otavio Monteiro (FC Porto), Vitinha (PSG), William Carvalho (Betis), Joao Mario (Benfica).
  • Atacanți: Andre Silva (RB Leipzig), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Goncalo Ramos (Benfica), Joao Felix (Atletico Madrid), Rafael Leao (AC Milan), Ricardo Horta (SC Braga).
ADVERTISEMENT

Principalele absențe

Fără îndoială, se observă câteva absențe de marcă. În primul rând Diogo Jota. Care ratează competiția din pricina unei accidentări. La fel și Pedro Neto, o altă opțiune ofensivă.

Li se alătură, din pricina lipsei de continuitate la echipa de club, Renato Sanches. Un jucător care, pe vremuri, era văzut o mare speranță a fotbalului din Portugalia. Dar căruia i-au lipsit aparițiile în care să impresioneze. Iar acum, ajuns la PSG, este mai degrabă un om de lot.

ADVERTISEMENT