Sport

Cristiano Ronaldo a început pe banca de rezerve meciul Chelsea – Manchester United. Ce a realizat portughezul în cele 30 de minute jucate

Surpriză uriașă pregătită de Michael Carrick pentru derby-ul Chelsea - Manchester United. Managerul interimar al oaspeților l-a lăsat pe banca de rezerve pe Cristiano Ronaldo.
28.11.2021 | 20:37
Cristiano Ronaldo a inceput pe banca de rezerve meciul Chelsea  Manchester United Ce a realizat portughezul in cele 30 de minute jucate
Cristiano Ronaldo vizat de o nouă anchetă pentru fraudă fiscală. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
28-11-2021
18:38

Ronaldo, anonim în derby-ul cu Chelsea

Cristiano Ronaldo a fost surprinzător rezervă la derby-ul Chelsea – Manchester United, scor 1-1, dar managerul interimar al oaspeților, Michael Carrick, a decis să-l trimită pe teren în minutul 64.

Portughezul i-a luat locul lui Jadon Sancho, cel care deschisese scorul cu doar 11 minute înainte, dar a avut o nouă prestație modestă în fața celor de la Chelsea. Ronaldo nu a avut niciun șut spre poarta londonezilor și a primit un cartonaș galben în minutul 90+2 pentru proteste la o decizie a arbitrului Anthony Taylor.

Un minut mai târziu, Manchester United ar fi putut da lovitura de grație, dar, pe un contraatac, Jesse Lingard a vrut să finalizeze de unul singur în loc să-i paseze lui Cristiano Ronaldo care se afla singur în fața porții lui Mendy.

Este meciul de dinaintea decernării trofeului Balonul de Aur, iar portughezul ar fi avut șansa să lase o ultimă impresie bună.

Superstarul de pe Old Trafford are cifre modeste în duelurile directe cu formația patronată de Roman Abramovich, înscriind un singur gol în 15 meciuri.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, doar rezervă în derby-ul Chelsea – Manchester United

Cel mai atractiv joc din această etapă de Premier League este fără îndoială Chelsea – Manchester United, dar Cristiano Ronaldo va vedea încleștarea de pe banca de rezerve, acolo unde a fost lăsat de interimarul Michael Carrick.

Fostul mijlocaș al ”diavolilor roșii”, care se află la ultimul meci pe bancă pentru că de săptămâna viitoare este așteptată sosirea neamțului Ralf Rangnick, a surprins pe toată lumea când a hotărât să nu înceapă din primul minut cu atacantul de 36 de ani.

ADVERTISEMENT

Ronaldo este cel mai bun marcator al lui United în acest sezon. El a marcat de zece ori, majoritatea golurile sale fiind decisive. Portughezul a înscris de patru ori în Premier League și de șase ori în Champions League.

Portughezul, a doua oară rezervă de la revenirea la United

Este pentru a doua oară de la revenirea sa la Manchester United când Cristiano Ronaldo nu este titular. Prima dată s-a întâmplat la 2 octombrie, în meciul încheiat la egalitate pe teren propriu, scor 1-1, cu Everton, când pe bancă se afla încă Ole Gunnar Solskjaer.

ADVERTISEMENT

Portughezul a intrat atunci pe teren în minutul 57, în locul lui Edinson Cavani. Nemulțumit de acea postură, atacantul a început să-l critice tot mai des în vestiar pe managerul norvegian, care în cele din urmă a fost demis după eșecul cu Watford.

Michael Carrick nu are de ce să se teamă în acest moment, pentru că el oricum îi va ceda locul lui Rangnick. Întrebarea care se pune acum este dacă decizia îi aparține actualului interimar sau vine la cererea viitorului manager.

ADVERTISEMENT

Gol și penalty ratat în finala UCL

Unica dată când Cristiano Ronaldo înscris într-un meci cu Chelsea se întâmpla în finala Champions League din sezonul 2007-2008. Starul portughez deschidea scorul pe Luzhniki Stadium din Moscova cu o lovitură superbă de cap, dar Manchester United avea nevoie de penalty-uri pentru a se impune.

De remarcat este că înainte de a pune pentru prima dată în carieră mâna pe marele trofeu al Champions League, portughezul rata la loviturile de departajare. El s-a oprit înainte de execuție, iar șutul său a fost ghicit de portarul Petr Cech, care a reușit să respingă.

Ronaldo a mai reușit și două pase decisive în întâlnirile cu Chelsea. Ambele au venit în partide jucate în Premier League, prima în sezonul 2005-2006 și a doua în 2008-2009. În cele 15 meciuri în care a dat de londonezi, portughezul a ieșit de cinci ori învingător, patru partide s-au încheiat la egalitate, iar de alte șase ori echipa sa a pierdut. El a primit în aceste meciuri cinci cartonașe galbene.

ADVERTISEMENT