Fotbal international

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Virgil van Dijk se luptă pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului!

02.09.2019 | 15:06
Cristiano Ronaldo Lionel Messi si Virgil van Dijk se lupta pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului

FIFA a anunțat luni, în cadrul unui eveniment desfășurat pe stadionul San Siro din Milano, finaliștii pentru premiul de cel mai bun jucător și antrenor al anului trecut. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Virgil van Dijk se vor lupta pentru fotbalistul anului, în timp ce Pep Guardiola, Jurgen Klopp și Mauricio Pochettino își vor disputa premiul de cel mai bun tehnician.

Finaliștii galei “FIFA The Best”

FIFA a anunțat luni, 2 septembrie, finaliștii pentru premiul de cel mai bun fotbalist și antrenor al anului trecut. De menționat este că se vor lua în considerare reușitele din perioada 18 iulie 2018 – 19 iulie 2019, iar câștigătorul va fi anunțat în cadrul unui eveniment ce va avea loc pe 23 august, la Milano.

Așa cum era de așteptat, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Virgil van Dijk sunt finaliștii pentru titlul de cel mai bun fotbalist, în timp ce pentru cel mai bun antrenor al anului se va alege dintre Pep Guardiola, Jurgen Klopp și Mauricio Pochettino. În aceeași gală se va acorda și premiul pentru cel mai bun portar al anului, premiul fiind disputat între Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City) și Marc-Andre ter Stegen (Barcelona). Înainte de anunțul oficial, Virgil van Dijk și Jurgen Klopp par favoriți, fiind câștigătorii ediției trecute de Champions League.

  • Cristiano Ronaldo – campion cu Juventus în Serie A, câștigător al Nations League cu Portugalia
  • Lionel Messi – a câștigat La Liga cu Barcelona, Gheata de aur a Europei, locul 3 cu Argentina la Copa America
  • Virgil van Dijk – câștigător al Champions League, finalist al Nations League, cel mai bun fotbalist din Premier League
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Virgil van Dijk se luptă pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului. Sursă Foto: Twitter
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi și Virgil van Dijk se luptă pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului. Sursă Foto: Twitter

Champions League versus Premier League pentru titlul de cel mai bun antrenor

În ceea ce privește titlul de cel mai bun antrenor al anului trecut, lupta pare că se dă între Jurgen Klopp, câștigător al ediției trecute din Champions League, și Pep Guardiola, campion în Premier League cu Manchester City.

Cei doi tehnicieni s-au luptat și pentru supremația în prima ligă din Anglia, chiar până în ultima etapă când formația lui Guardiola s-a impus, la diferență de un punct. Al treilea candidat, argentinianul Mauricio Pochettino, a ajuns în finala Champions League cu Tottemham și a terminat pe locul 4 în campionat.

  • Pep Guardiola – A reușit tripa în Anglia: Campionat, Cupă și Cupa Ligii
  • Jurgen Klopp – Câștigător al Champions League
  • Mauricio Pochettino – Finalist în Liga Campionilor